YENİ MODELLER › Hyundai Elantra Coupe

Hyundai Elantra Coupe

12 Şubat 2012 / 02:10 Hyundai, Elantra modelinin coupe gövde tipini Chicago Otomobil Fuarı’nda tanıttı

Hyundai Elantra Coupe
Satışa sunulduğu ilk yılda dünyanın en çok tercih edilen ikinci otomobili olmayı başaran Hyundai Elantra, özellikle Amerika Pazarı için geliştirilen Coupe versiyonu ile gençleri hedefliyor. Hyundai’nin 'akıcı tasarım' anlayışı ile tasarlanan Elantra Coupe, markanın California’da yer alan Kuzey Amerika Tasarım Merkezi’nde geliştirilmiş.

Önde Hyundai markasının karakteristik yüzünü oluşturan altıgen panjura sahip olan Elantra Coupe'nin yan kısmındaysa önden arkaya doğru yükselerek uzanan keskin çizgiler yer alıyor. Geniş difüzörü ve spoyleriyle arkadan oldukça sportif görünen otomobil, 0.28 Cd’lik bir rüzgar direnç katsayısı sunuyor.

Elantra Coupe'de 148 bg gücünde 1.8 litrelik 4 silindirli benzinli bir motora görev verilmiş. Alüminyum malzeme kullanılarak hafifletilen bu atmosferik motorun, aynı zamanda D-CVVT teknolojisi sayesinde yüksek güç ile birlikte düşük yakıt tüketimi de sunduğu açıklanıyor ve ortalama tüketimin 6 litrenin altında olduğu belirtiliyor. Şimdilik tek motor seçeneği bulunan Elantra Coupe, 6-ileri otomatik ve 6-ileri manuel şanzıman alternatiflerine sahip.

Elantra Coupe'nin donanım özellikleri de dikkat çekici. 172 Watt’lık standart ses sisteminin yanı sıra amfi ile beslenen 360 Watt’lık özel bir ses sistemiyle de alınabilen otomobilde ayrıca navigasyon, geri görüş kamerası ve bluetooth bağlantısı gibi özellikler de sunuluyor. Kalabalık bir güvenlik donanımı listesine sahip olan Elantra Coupe’de VSM (Araç Stabilite Yönetim Programı), ESC (Elektronik Stabilite Kontrolü) ve MDPS ( Motor Destekli Elektrikli Direksiyon) sistemleri standart olarak yer alıyor. Ön, yan ve perde olmak üzere toplam 6 havayastığına sahip olan araç, ABS, fren destek ve elektronik fren dağıtımı sistemlerini de beraberinde sunuyor. Tüm bu güvenlik ekipmanları ile birlikte Elantra Coupe'nin, sağlamlaştırılmış hafif çelik platformu ile pasif güvenlikte de iddialı olduğu açıklanmakta.

ÇOK OKUNANLAR