YENİ MODELLER › Hyundai HCD-14 Genesis Concept

Hyundai HCD-14 Genesis Concept

16 Ocak 2013 / 16:34 Hyundai, Detroit'te tanıttığı HCD-14 Genesis konseptiyle modern premium felsefesine yeniden odaklanıyor

Hyundai HCD-14 Genesis Concept
Asyalı CLS olarak gösterilen Hyundai HCD-14 Genesis konsepti, Kuzey Amerika Otomobil Fuarı'nda gün ışığına çıktı. Güncel Genesis’in halefi hakkında büyük ipuçları veren HCD-14 Genesis konsepti, coupe formlu tavan yapısı ile Alman rakiplerine meydan okuyacak gibi görünüyor. Ultra rijit bir şasiye sahip olduğu iddia edilen konseptin fütüristik iç mekanında üç boyutlu ilüstrasyonlar yansıtan head-up display ekranına yer verilmiş.

HCD-14 konseptinin arka kapısı ön tarafın aksine geriye doğru açılıyor. Kabinin içindeyse bir çift orta konsol tasarımı dikkat çekiyor. Ön tarafta her iki koltuğun arasında üst pozisyonda duran bu detay arkaya geçildiği andan itibaren koltuk seviyesine inmiş oluyor ve arka kol dayamanın altına girecek şekilde konfigüre ediliyor. Bu tasarım teması ayrıca iç kapı kolları ve arka kafalıkları da etkiliyor. Göstergeler ve sürücü verileri de havacılık kökenli dizaynları anımsatırken hem analog hem de dijital kaynaklardan eklektik füzyon yoluyla bilgi akışı sağlanıyor. Sürücü odaklı kokpit, yolcu konfor fonksiyonlarından ayrılmış asimetrik bir şekilde sunuluyor. Orta konsolda bir iPad tablet depolama istasyonu da bulunuyor.

SEZGİSEL TEKNOLOJİLER
Hyundai’nin üst düzey ergonomi mühendisleri, sürücünün gözlerini yolda tutmak için sezgisel bir ara birim geliştirmişler. Geleneksel kokpit mantığını ortadan kaldıran mühendisler, tasarım ekibiyle birlikte ortak çalışmaya imzasını atarak düğmeler ve kollardan yoksun bir kontrol düzeni üretmişler. Sürücünün göz hareketlerini sürekli olarak tarayarak nereye odaklandığını saptayan “eye-tracking” sistemiyle donatılan konsept otomobil, ayrıca el hareketlerini tanıyan 3D başka bir sisteme de sahip. Dikkat dağıtıcı hareketlerin önüne geçmek için geliştirilen bu sistemler yolculuk esnasında sürücünün ulaşmak istediği navigasyon, multimedya birimleri, ses kontrolleri, HV/AC ve akıllı bağlantılara sahip bir çok sistemin işlevlerini otomatik olarak aktif edebiliyor.

“HCD-14 Genesis” sürüş dinamikleri açısından da Hyundai adına önemli bir gelecek vaad ediyor. Sürüş performansı için geliştirilen yüksek mukavemetli çelik gövde, ultra sert şasi ile birleştirilmiş. Arkadan itişli bir çekiş sistemiyle donatılan otomobilde motor olaraksa "Çift Sürekli Değişken Valf Zamanlamalı (D-CVVT)" 5.0 litrelik V8 bulunuyor. 8-ileri otomatik şanzımanla kombine edilen bu motor, direksiyondaki kulakçıklarla manuel kullanım imkanı da sunuyor. Seramik kaplı egzoz sistemiyse konseptteki diğer bir ilgi çekici parça.

Haber: Kerem Tokmak

ÇOK OKUNANLAR