GÜNDEM › Hyundai i20 WRC'nin son hali tanıtıldı

Hyundai i20 WRC'nin son hali tanıtıldı

08 Mart 2013 / 22:26 Hyundai, WRC'ye geri dönmeye hazırlanırken i20 WRC'yi geliştirmeye de devam ediyor

Hyundai i20 WRC'nin son hali tanıtıldı
2003 yılında ralli parkurlarından çekilerek motorsporları serüvenine ara veren Hyundai, Cenevre Otomobil Fuarı'nda sergilediği yeni i20 WRC ile uzun soluklu hedefler elde etmek istiyor. İlk kez geçtiğimiz yılki Paris fuarında tanıtılan, 2013 başında ralli dünyasının tecrübeli ismi Michel Nandan'ın Takım Direktörlüğü'ne getirilmesiyle dış tasarımı ve süspansiyonu daha da geliştirilen i20 WRC, bu yıl test amacıyla birkaç yarışa katılacak ve 2014'ten itibaren de tüm sezonda koşacak.

Hyundai, resmi olarak kendi bünyesinde kurduğu motorsporları takımı ile i20 WRC'yi yine Avrupa'da geliştirmeye devam edecek. Hyundai'nin Kore-Namyang'daki Ar&Ge Merkezi ve Alzenau-Almanya'daki Hyundai Motorsport GmbH'nın ortak olarak geliştirdiği otomobilin dış tasarımında ilk versiyona kıyasla gözle görülür farklılıklar bulunuyor. Hyundai'nin kurumsal mavi rengiyle Kore yazım dilinin harmanını taşıyan bu görünüm, hem WRC'nin dinamizmini hem de Hyundai markasının Kore kültürünü yansıtıyor.

Hyundai Motorsport GmbH'nın başına geçmesinin üstünden henüz iki ay kadar kısa bir süre geçmesine rağmen takımın teknik ve lojistik ekibinin en tecrübeli isimlerden oluşmasını sağlayan Michel Nandan, aracın gelişimi için uygulanacak yoğun test programı öncesinde şunları söyledi: "WRC programımızın henüz ilk adımlarını atıyoruz. Bu amaçla aracın gelişimini sağlayıp takımı oturtmak için önümüzde uzun bir yol var. Aracımızın bu halini geliştirirken aerodinami ve soğutma sistemleri önceliğimizdi. Arka taraftaki yeni kanat ve öndeki spoyler i20 WRC'ye yeni bir görünüm kazandırdı. Ayrıca süspansiyon kinematiklerinde ve şasinin yapısında da gelişimler kaydettik. Şimdi yıl boyunca yoğun bir test programımız olacak. Sıfırdan bir takım oluşturup yeni bir merkez inşa etmek takdir edilmesi gereken bir durum. Ekibimizi emin adımlarla kuruyoruz. Geçmişte önemli ralli ve motorsporları deneyimi yaşamış çok önemli isimler katıldı aramıza. Takım altyapımızı hızla kuruyoruz ve herşeyin planladığımız şekilde yürümesi bizi sevindiriyor. Hyundai, dünyanın en zorlu şartlarına sahip etaplarda koşulan Dünya Ralli Şampiyonası'na geri dönerek teknik yeteneklerini bir kez daha gösterme şansı yakaladı. Bizim nihai hedefimiz tabii ki zaferler kazanmak ama karşımızda sıkı rakiplerimiz olduğunu biliyoruz. Bu yıl Avrupa'nın çeşitli yerlerinde testlerimizi gerçekleştirip altyapımızı sağlamlaştıracağız. Umarım herşeyi layıkıyla yerine getirip bu yılı olumlu tamamlarız. Zaman hızla ilerliyor. 2014 yılında başarılı sonuçlar elde etmek için tüm ekip olarak inancımız tam".

ÇOK OKUNANLAR