SEKTÖREL › Hyundai IONIQ ismini markalaştırdı

Hyundai IONIQ ismini markalaştırdı

12 Ağustos 2020 / 19:31 Hyundai, gelecekteki elektrikli ve hibrit modellerini IONIQ markası altında sunmaya başlayacak

Hyundai IONIQ ismini markalaştırdı

Hyundai Motor Company, elektrikli ve hibrit versiyonlarıyla sunduğu IONIQ modelinin ismini marka haline getirdi. Hyundai bu yeni marka için belirlediği; "Progress for Humanity" yani "İnsanlık için İlerleme" vizyonu doğrultusunda müşteri merkezli yepyeni elektrikli araç deneyimleri sunacak.

IONIQ markası altında, önümüzdeki dört yıl içinde daha yenilikçi üç farklı modeli tanıtacak olan Hyundai, EV'lerdeki üretim bilgisinden faydalanacak. Hyundai ayrıca, IONIQ markasının yaratılmasıyla beraber, hızla büyüyen ve gelişen elektrikli otomobil talebine de hızlı bir cevap vermiş olacak. Hyundai, IONIQ'in marka misyonunu yerine getirmek için de ultra hızlı şarj, konforlu kullanım özellikleri ve geniş iç mekan gibi mevcut EV kriterlerini, en yeni teknoloji ışığında geliştirerek gelecekteki yeniliklerle birleştirecek. 

"Ion-İyon" ve "Unique-Benzersiz" kelimelerinin birleşmesiyle IONIQ adını alan model, Hyundai tarafından ilk kez 2016 yılında tanıtılmıştı. IONIQ, tek bir gövde tipi içinde üç farklı elektrikli güç aktarma organı (hibrit, plug-in hibrit ve elektrikli) sunan dünyanın ilk ve tek otomobili oldu.

ac7ca4bd344daad8b177ac2d3a90ff38_0.jpgIONIQ 5 / IONIQ 6 / IONIQ 7
Hyundai, yeni marka altında model isimlerini rakamlarla belirleyecek ve sedanlar için çift sayıları, SUV'lar için de tek sayıları kullanacak. IONIQ markası altındaki ilk model, 2021'in başlarında piyasaya sürülecek IONIQ 5 olacak. Orta boy CUV segmentindeki bu model, Hyundai'nin 2019 Frankfurt Otomobil Fuarı'nda tanıttığı EV '45' konseptine dayanıyor. Geçmişten ilham alan Hyundai tasarımcıları, gelecekteki IONIQ modellerine parametrik pikselleri entegre edecek. Hyundai, 2022 yılında da Prophecy EV baz alınarak tasarlanan IONIQ 6 Sedan'ı tanıtacak. Güney Koreli marka, 2024'ün başlarındaysa daha büyük bir SUV olan IONIQ 7’yi tanıtacak. 

IONIQ marka modeller, hızlı şarj kabiliyeti ve sürüş keyfi sağlayacak olan E-GMP Elektrikli Global Modüler Platform üzerine oturacak. EV'ye özel bu platform, ayarlanabilir rahat koltuklar, kablosuz bağlantı ve geniş torpido gözü gibi özelliklerle "akıllı yaşam alanı" sunacak. 

ÇOK OKUNANLAR