GÜNDEM › Hyundai, İzmitli i20’nin seri üretimine başladı

Hyundai, İzmitli i20’nin seri üretimine başladı

17 Ekim 2014 / 13:19 Markayı B-segmentinde temsil eden model, Türkiye’de üretilip Avrupa’ya ihraç edilecek

Hyundai, İzmitli i20’nin seri üretimine başladı

Hyundai Assan, B-segmentindeki dengeleri değiştirmeyi hedefleyen yeni modeli i20’nin seri üretimine başladı. Ekim ayı başında yapılan Paris Otomobil Fuarı ile birlikte tüm dünyaya tanıtılan yeni jenerasyon i20, Hyundai’nin Avrupa’daki varlığını ve marka imajını geliştirmesinde yardımcı olacak.

Koreli üreticinin Rüsselsheim, Almanya’da bulunan Ar&Ge Merkezi’nde tasarlanan ve geliştirilen yeni otomobil, Avrupalı müşterilerin beklentilerine uygun olarak Hyundai’nin İzmit’teki Hyundai Assan Fabrikası’nda Türk işçisinin emeğiyle üretiliyor. Artırılan kalitesi, geniş iç mekanı ve yeni teknolojik özellikleriyle dikkat çeken yeni i20, benzinli ve dizel motorlarıyla hem genç kullanıcılara hem de ailelere hitap ediyor.

Hyundai’nin Akıcı Tasarım Felsefesi’nin ikinci jenerasyonu ile tasarlanan yeni model, marka için yeni tasarım çağının ilk ürünü olması nedeniyle önem taşıyor. en şık temsilcisi olma iddiasını ortaya koyuyor. Altıgen ızgarası, fonksiyonel LED farları ve geniş hava girişlerine sahip sportif tamponu ile ön kısımda daha etkileyici bir görüntüye kavuşan otomobil, arka kısma doğru geçildiğinde ise, yukarıya doğru uzayan yapısı ve aracın hacmine vurgu yapan yatay stop lambalarıyla dikkat çekiyor. C sütunundaki siyah kaplamayla omuz çizgisini pekiştiren yeni i20, opsiyonel olarak sunulan açılabilen cam tavanıyla birlikte daha ferah hale gelen iç mekanıyla fark yaratmayı hedefliyor.

Hyundai Assan İzmit Fabrikası, üç vardiya ile yılda toplam 200.000 adet i10 ve yeni i20 üretecek. Bu iki modelin dünyadaki tek üretim merkezi konumundaki fabrika, üretiminin yüzde 90’dan fazlasını 30’un üstündeki Avrupa ülkesine ihraç edecek. Hyundai Assan’ın kurulduğu 1997 yılından bu yana üretim rakamı 1 milyon adedin üzerine çıkarken, fabrika sahip olduğu üretim ve ihracat adetleriyle ülke ekonomisine ve istihdama katkıda bulunmaya devam edecek.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR