SEKTÖREL › Hyundai NEXO IIHS testlerinden başarıyla ayrıldı

Hyundai NEXO IIHS testlerinden başarıyla ayrıldı

20 Ekim 2019 / 13:34 Hyundai NEXO, IIHS’ten Top Safety Pick+ derecesi alan ilk seri üretim hidrojen yakıtlı otomobil oldu

Hyundai NEXO IIHS testlerinden başarıyla ayrıldı

Hyundai, geçtiğimiz yıl piyasaya sunduğu ikinci nesil hidrojen yakıt hücreli elektrikli modeli NEXO FCEV (Fuel Cell Electric Vehicle) ile Euro NCAP’ten sonra Amerikan IIHS çarpışma testlerinden de en yüksek skor olan Top Safety Pick Plus ile ayrıldı. Bağımsız araç değerlendirme kuruluşu olan IIHS, tüm değerlendirmelerde aktif ve pasif güvenlik donanımlarına ağırlık verdi. Kapsamlı olarak gerçekleştirilen testlerde güvenlik donanımları kadar şasi rijitliği ve bağlantı noktaları da skoru etkilemiş oldu. 

65a019d6b96b72835f3e73cdbb548b5f_0.jpg

Hyundai NEXO, IIHS'nin test ettiği ilk hidrojen yakıt hücreli otomobil. NEXO gibi hidrojen yakıt hücreli bir araç, normal olarak IIHS rutin test programına dahil edilmiyor. Ancak Hyundai, çarpışma testleri için IIHS’e özellikle başvuruda bulundu ve hem aracın güvenilir olduğunu gözlemlemek hem de kalite geliştirmeleri için önemli bir adım atmış oldu. 

IIHS Top Safety Pick Plus derecesine ulaşmak için araçların aktif ve pasif donanımlarının en iyi şekilde performans göstermesi bir zorunluluk. Özellikle sürücü, ön ve yolcu tarafı zorlayıcı çarpışma testlerine tabi tutuluyor. Sıkı kurallarıyla öne çıkan IIHS testlerinde ayrıca motor kaputu, yaya, yan, tavan sertliği ve baş dayanağı gibi testler de yapılıyor. Bu testlere ek olarak, araçlarda sunulan gelişmiş far sistemleri de derecelendirmede önemli rol oynuyor. 

ÇOK OKUNANLAR