GÜNDEM › Hyundai Santa Fe

Hyundai Santa Fe

05 Nisan 2012 / 15:13 Hyundai'nin popüler SUV modeli Santa Fe'nin yeni nesli New York Otomobil Fuarı'nda yüzünü gösterdi

Hyundai Santa Fe
Motor seçenekleri, teknolojisi ve konfor ekipmanları baştan aşağıya yenilenen Hyundai Santa Fe'nin gövdesi de markanın akıcı tasarım anlayışıyla yeniden şekillenmiş. Modern karoserinde, selefinden çok daha kaslı ve agresif bir görünüm sunan Santa Fe, 4690 mm uzunluğunda, 1880 mm genişliğinde ve 1680 mm yüksekliğinde bir gövdeye sahip. Bu boyutlarıyla selefinden daha uzun, daha geniş ve daha yüksek olan yeni Santa Fe'nin dingil mesafesiyse 2700 mm.

Tıpkı karoseri gibi kabini de markanın diğer yeni nesil modelleri gibi çok modern çizgiler barındıran Santa Fe'nin motor gamı 6 farklı motor seçeneğinden oluşuyor. Benzinli versiyonları, güçleri 174 bg ile 294 bg arasında değişen 2.0 litre Turbo, 2.4 lt, 3.0 lt ve 3.3 lt'lik ünitelerden oluşurken, dizel motor gamındaysa 150 bg gücünde 2.0 litre ve 200 bg gücünde 2.2 litrelik motorlara yer verilmiş. Motor seçeneklerine göre gücünü 2 ya da 4 tekerden çekiş sistemi ile yola aktarabilen Yeni Santa Fe, yol durumuna ve sürüşe göre ön ve arka akslarda güç dağılımını otomatik olarak gerçekleştiriyor.

İlk olarak 2000 yılında tanıtılan ve Hyundai’nin SUV segmentindeki başarısının sembolü haline gelen Santa Fe, üçüncü nesliyle bu başarıyı daha da yukarı taşımak istiyor. Bugüne kadar toplam 2,56 milyon adetlik satış adedine imza atan Santa Fe, Avrupa’daysa toplam 350 bin adetlik satışa ulaştı. Yeni Santa Fe ile bu rakamların daha da artırılması hedefleniyor.

ÇOK OKUNANLAR