GÜNDEM › Hyundai Veloster Turbo

Hyundai Veloster Turbo

14 Ocak 2012 / 13:24 Hyundai'nin 3 kapılı sportif modeli Veloster'ın 201 beygirlik güçlü bir versiyonu da hazırlandı

Hyundai Veloster Turbo
Hyundai artık güçlü performans otomobilleri de üretiyor. Arkadan itişli Genesis Coupe modelinin gücünü 275 bg'ye çıkaran marka, ayrıca farklı kapı konseptiyle dikkat çeken yeni modeli Veloster'ın de 201 bg'lik güçlü bir versiyonunu geliştirdi. 2012'nin yaz aylarında yollara çıkması planlanan Veloster Turbo'nun güç/ağırlık oranının GTI sınıfının en iyi değerlerinden biri olduğu açıklanıyor.

Bu güçlü Veloster'ın twin-scroll turbolu 1.6 litrelik GDI motoru 6000 d/d'de 201 bg güç üretirken, 1750-4500 d/d aralığındaysa 264 Nm'lik tork değerine imza atıyor. Twin-scroll turbosu sayesinde homojen bir tork dağılımı sunduğu açıklanan motor, 6-ileri manuel ve 6-ileri otomatik şanzıman seçenekleri sunuyor. Yeni egzoz borusu tasarımı ve özel emme manifolduyla çok sportif bir sese sahip olduğu iddia edilen otomobilin yürüyen aksamı da performansa yönelik olarak modifiye edilmiş. Direksiyon sistemi yeniden kalibre edilen otomobilin süspansiyon ayarları da standart Veloster'dan daha farklı. Önde McPherson amortisörler ve 23 mm'lik denge çubukları yer alırken, arkadaysa V-torsiyon çubukları tercih edilmiş.

215/40 R18 ebadında Kumho Solus lastiklerin üzerinde ilerleyen Veloster Turbo'nun görüntüsü de oldukça agresif. Daha büyük bir ön ızgaraya sahip olan otomobilde, bir Hyundai modelinde ilk kez olmak üzere Mat Gri renk seçeneği de sunuluyor. Tamponun ortasındaki egzoz çıkışları ve bagaj kapağındaki 'Turbo' ibaresiyle güçlü bir Hyundai olduğunu ortaya koyan otomobilin kabinindeyse sportif koltuklar dikkat çekiyor. Aracın performans verileri henüz açılanmış değil, ancak Veloster Turbo'nun sadece performanslı değil, aynı zamanda ekonomik de olduğunun altı çiziliyor.

ÇOK OKUNANLAR