YENİ MODELLER › Infiniti Q50

Infiniti Q50

20 Ocak 2013 / 17:17 Infiniti'nin yeni model gamı stratejisinin ilk ürünü olan Q50, Detroit'te tanıtıldı

Infiniti Q50
Infiniti'nin “Q” ön ismini taşıyan ilk sedan modeli olan Q50, bu yılın yaz aylarından itibaren ilk olarak Kuzey Amerika pazarında satışa sunulacak. Otomobilin, yılın son çeyreğinde 4 silindirli benzinli ve dizel motor seçenekleriyle Türkiye’de de satışa çıkması planlanıyor.

Q50, 328 bg gücünde 3.7 litrelik V6 ve akıllı çift kavrama özelliğine sahip 360 bg gücünde 3.5 litrelik Hibrit motor seçenekleriyle sunuluyor. Küresel pazar lansmanları kapsamında farklı motor seçenekleri ile model yelpazesini genişletecek olan Infiniti, markayı yepyeni bir çizgiye taşımayı amaçlıyor.

Infiniti’nin Baş Tasarımcısı Shiro Nakamura modelin tasarımı ile ilgili olarak şunları söylüyor: “Infiniti Q50, Essence modelinde göze çarpan ünlü 'Infiniti Üçlemesi' konseptini yansıtmanın yanı sıra Infiniti’nin daha önceki sportif sedan modellerine ait simgesel tasarım dinamiklerini bünyesinde barındırıyor. Yeni Q50’nin atletik görünümü, daha geniş bir kabin elde edilmesini sağlayan ve genişlik hissini dışarı yansıtmayı başaran daha alçak ve daha geniş boyutları ile inanılmaz bir uyum sergiliyor.”

Sürtünme katsayısını 0.26 olarak verilen Q50, 4.519 mm'lik uzunluğa ve 1.363 mm yüksekliğe sahip. Dingil mesafesi 2.692 mm olarak verilen otomobilde pek çok teknolojiye yer verilmiş. Bu teknolojiler arasında; sürücüyü tanıyan i-Key özelliği, Aktif Gürültü Kontrolü, yeni nesil Studio on Wheels by Bose® ses sistemi, Arka Görüş Monitörü ve Plasmacluster® hava filtresine sahip mevcut İleri Düzey Klima Kontrol Sistemi (ACCS) ve Hareketli Nesne Tespiti sağlayan Çevre İzleme® Monitörü, Infiniti In Touch™ telematik sistemi, Akıllı Sabit Hız Kontrolü, Önden Çarpışma Uyarısı, Ön Acil Durum Frenlemesi, Mesafe Kontrolü Desteği, Kör Nokta Müdahalesi, Yedek Çarpışma Müdahalesi®, Şeritten Ayrılmayı Önleme ve Aktif Şerit Kontrolü bulunuyor.
 

ÇOK OKUNANLAR