
İstanbul’da son 15 günde 100 Audi çalındı!
23 Aralık 2015 / 16:12 Otomobillerin üçüncü gizli anahtarının hırsızların otomobilleri çalmasını kolaylaştırdığı söyleniyor

İstanbul’da geçtiğimiz iki hafta içerisinde 100 adet Audi otomobilin çalındığı belirlendi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklama son haftalarda yaşanan söz konusu oto hırsızlık olaylarının Audi A4, A5 ve Q5 modelleri üzerinde yoğunlaştığını gösteriyor.
Bu gelişmenin etkisiyle son zamanlarda meydana gelen araç hırsızlığına karşı Audi sahiplerini uyarmak isteyen Doğuş Otomotiv ise müşterilerine gönderdiği mesajda söz konusu üçüncü anahtarın nasıl muhafaza edilmesi gerektiği konusunda detaylı bir bilgi verdi:
"Sahibi olduğunuz Audi aracın "Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu"nun "Aracın/motorun para çantası anahtarı ile çalıştırılması" bölümünde detaylı olarak ifade edildiği üzere aracınızın torpido gözünde yedek anahtar işlevinde "Para Çantası Anahtarı" bulunmaktadır. Araç Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu'nda açıkça belirtildiği üzere aracınızın torpido gözünde yer alan bu "Para Çantası Anahtarı" ve yine torpido gözünde yer alan "Para Çantası Anahtarı Adaptörü" birlikte kullanılarak araç çalıştırılabilmektedir. Bu fonksiyon Audi AG tarafından, siz müşterilerimizin memnuniyeti için aracınızın anahtarını unutmanız, kaybetmeniz, vb. durumlar için geliştirilmiş bir fonksiyondur.
Emniyet Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre son zamanlarda çeşitli bölgelerde yaşanan oto hırsızlık olaylarının yukarıda bahsi geçen özelliğin olduğu Audi A4, A5 ve Q5 gibi belirli Audi modelleri üzerinde yoğunlaştığı belirlenmiştir. Bu hırsızlık vakalarının özellikle araçların camlarının kırıldıktan sonra torpido gözünde bulunan para çantası anahtarı ve adaptörünün birlikte kullanılarak aracın çalıştırılması suretiyle gerçekleştirildiği bilgisi Emniyet birimleri tarafından paylaşılmıştır.
Güvenliğiniz için para çantası anahtarı ile adaptörünün her ikisinin birlikte araç içinde bırakılmaması ve araç dışında güvenli bir yerde saklanması daha sağlıklıdır. Para çantası anahtarı ve adaptörünün kullanımı hakkında detaylı bilgiyi Araç Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu'nda bulabilirsiniz. Benzer bir hırsızlık olayı ile karşılaşmamak ve aracınızın güvende olmasını sağlamak adına gerekli tedbirleri alma hususunu önemle hatırlatırız."
Haber: Ege Geçyatan
Kaynak: Cumhuriyet
- 
                                 Tamamen elektrikli yeni CLA Türkiye'de...
                                    Görkemli bir lansmanla Türkiye pazarına giren elektrikli CLA, 4.690.000 TL'lik fiyat etiketi taşıyor Tamamen elektrikli yeni CLA Türkiye'de...
                                    Görkemli bir lansmanla Türkiye pazarına giren elektrikli CLA, 4.690.000 TL'lik fiyat etiketi taşıyor
- 
                                 Mazda artık Doğan Trend Otomotiv'e emanet
                                    Doğan Trend, Mazda ile hizmet anlaşması imzalayarak Türkiye’deki servis ağı yönetimini üstlendi Mazda artık Doğan Trend Otomotiv'e emanet
                                    Doğan Trend, Mazda ile hizmet anlaşması imzalayarak Türkiye’deki servis ağı yönetimini üstlendi
- 
                                 Toyota'nın geleceği Japonya'da sahne aldı
                                    Toyota, Japonya Mobilite Fuarı’nda birçok konsept sergiledi. Corolla Concept de bunlar arasındaydı Toyota'nın geleceği Japonya'da sahne aldı
                                    Toyota, Japonya Mobilite Fuarı’nda birçok konsept sergiledi. Corolla Concept de bunlar arasındaydı























 FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
                                    FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
                                 AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
                                    AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
                                 550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS
                                    550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS