YENİ MODELLER › İşte yeni Peugeot 308

İşte yeni Peugeot 308

14 Mayıs 2013 / 01:08 Peugeot, bu yılın sonlarına doğru satışa sunacağı yepyeni 308 modelini duyurdu

İşte yeni Peugeot 308
Peugeot, Eylül ayında Frankfurt Otomobil Fuarı'nda dünya prömiyerini gerçekleştireceği yeni 308 modelinin fotoğraflarını ve bazı önemli detaylarını yayınladı. 4.25 metrelik uzunluğu ve 1.46 metrelik yüksekliğiyle selefinden çok daha kompakt ve dinamik bir karosere sahip olan yeni model, aynı zamanda 470 litrelik bir bagaj hacmi de sunuyor. Selefinden 140 kg daha hafif bir gövdeye sahip olduğu açıklanan yeni 308'in mevcut modelden daha verimli olacağı belirtiliyor. Verilen bilgiye göre, yeni 308'in CO2 emisyonu 85 g/km'nin altında olan bir versiyonu da bulunacak.

Ön tasarımı markanın 2008 modeliyle benzerlik gösteren yeni 308, selefinden daha dinamik hatlara sahip. Bunun yanında otomobilin tıpkı dış tasarımında olduğu gibi kabininde de kökten bir değişim gerçekleştirilmiş. Peugeot'nun i-cockpit olarak adlandırdığı kabinde ilk göze çarpan detay, tıpkı 208'de olduğu gibi küçük direksiyon simidinin üzerinden görülen gösterge tablosu oluyor. Kalite açısından ciddi bir gelişim kaydettiği açıklanan kabin, 9.7 inçlik büyük dokunmatik ekranın da etkisiyle artık daha teknolojik de görünüyor. Yarı mat krom ve parlak siyah kaplamalar da 308'in daha şık bir kabin sunmasını sağlıyor.

Yeni Peugeot 308'in küçük direksiyon simidi ile artırılan sürüş keyfinin Peugeot'nun yürüyen aksam konusundaki bilgi birikimine ve yeni EMP2 platformunun üstün niteliklerine dayandığı açıklanıyor. 116 adet tescilli patent ile ileri teknolojili ürünü olan bu platformun otomobilin üst düzey dinamik niteliklerine katkıda bulunduğu da belirtilmekte. Motor gamı ve performans verileri henüz açıklanmayan yeni 308'in mevcut PSA motorlarıyla sunulacağı, ancak her seçeneğin artık çok daha ekonomik olacağı tahmin edilmekte.

ÇOK OKUNANLAR