KONSEPT › İzmitli i20 Coupe önümüzdeki bahar geliyor!

İzmitli i20 Coupe önümüzdeki bahar geliyor!

10 Aralık 2014 / 23:03 Otomobil Hyundai'nin B-segmentinde yer alan ilk üç kapılı modeli olması ile dikkat çekiyor

İzmitli i20 Coupe önümüzdeki bahar geliyor!

Geçtiğimiz Eylül ayında yayınladığı teaser fotoğrafın ardından Hyundai 2015 i20 Coupe’yi resmen tanıttı. İkinci jenerasyon i20’nin Paris Otomobil Fuarı’nda yapılan resmi tanıtımının ardından ortaya çıkan bu alımlı, üç kapılı coupe daha dar açılı sütunlarının verdiği dinamizmin yanı sıra Güney Koreli üreticinin B-segmentine yer alan ilk üç kapılı otomobil olması ile dikkat çekiyor.

Hatchback kardeşine göre 25 mm daha alçak tavan çizgisi ve arka spoyleri ile birlikte beş kapılı kardeşine kıyasla daha sportif bir tasarıma sahip olan i20 Coupe’nin ön tamponu daha büyük bir ızgara ile elden geçirilirken, otomobilin arka kısmında ise hatchback gövdeli otomobile kıyasla daha büyük stoplara yer verilmiş. Hyundai yetkilileri daha alçak tavan çizgisinin otomobilin iç hacminde herhangi bir azalmaya sebep olmadığını vurgularken, bagaj hacminin 10 litre artarak 336 litreye ulaştığını söylüyor. Otomobilin sahip olduğu yeniliklerin arasında 17 inçlik alaşım jantlar da yer alıyor.

Önümüzdeki Mart veya Nisan ayı içerisinde satışa çıkması beklenen i20 Coupe’nin kaputunun altında ise bir yenilik bulunmuyor. Yeni otomobil, tıpkı hatchback otomobilde olduğu gibi ikisi benzinli, ikisi dizel olmak üzere dört farklı motor ile satışa sunulacak. 5-ileri manuel şanzımanla eşlenmiş 75 bg be 84 bg’lik iki farklı versiyona sahip olan 1.25-litre ve 6-ileri manuel veya 4-ileri otomatik şanzımanla eşlenebilen 100 bg’lik 1.4-litre motorlar benzinli motor seçeneklerini oluşturacak. Dizel seçenekler arasında ise her ikisi de 6-ileri manuel şanzıman ile eşlenmiş 75 bg’lik 1.1-litre dizel ve 90 bg’lik 1.4-litre dizel motorlar yer alacak.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR