
Kamu bankalarından şok kredi kararı!
25 Temmuz 2020 / 19:58 Üç kamu bankası tarafından "0 km" otomobiller için sağlanan kredi kampanyasında flaş gelişme!

Otomotiv sektöründe şok bir gelişme yaşandı. Kamu bankaları tarafından yapılan ortak açıklamada, Türkiye'de üretim yapan 6 markanın fiyatlara zam yaptıkları gerekçesiyle düşük faizli kredi kampanyasından çıkarıldığı duyuruldu. Bu bir anlamda binek otomobilde kredi kampanyasının sona erdiği anlamına geliyor. Çünkü kampanyaya dahil olan diğer üreticilerin binek modelleri bulunmuyor.
Kamu bankalarından yapılan ortak açıklamada; Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından ülkemizin ihracatının lokomotiflerinden olan otomotiv sektörünü ve sektöre bağlı olarak çalışan yan sanayide yerli üretimi desteklemek, bireysel ve kurumsal müşterilerin taşıt alımı için finansman ihtiyaçlarını uygun koşullarda karşılamaları amaçlarıyla 1 Ekim 2019'dan itibaren Yerli Üretime Özel Taşıt Kredisi ürünü sunulmaya başlandığı belirtilerek, bu kapsamda Türkiye'de üretim yapan otomotiv markaları ile işbirlikleri gerçekleştirildiği, anlaşmalı firmalardan sıfır km binek araç veya ticari araç satın alacak bireysel/kurumsal müşterilere firmalar ile yapılan anlaşmalar bazında değişmek üzere aylık %0,49-0,64 faiz oranı ile taşıt kredisi imkanı sunulduğu bilgisi paylaşıldı.
Yapılan işbirlikleri ile hem taşıt sahibi olmak isteyen müşterilere uygun koşullar ile finansman sağlandığı hem de otomotiv sektörüne önemli bir hareketlilik getirildiği belirtilirken, sağlanan finansman imkanının otomotiv sektöründen de büyük övgüler aldığı dile getirildi. Açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi;
"Kredi kampanyalarının firmalar tarafından fiyat artışı için bir fırsata dönüştürülmemesi ve olası fiyat artışları ile vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için; açıklanan kredi paketlerinin kapsamına ve amacına uygun olarak faaliyet gösteren firmalarla çalışılacağı, sunulan uygun finansman imkanını, ürün veya hizmetlerinde fiyat artışı olarak müşterilere yansıtan firma olması durumunda ilgili firmaların kredi paketi kapsamı dışına çıkartılacağı 02.06.2020 tarihli basın açıklamamızla kamuoyuna duyurulmuştu. Bugün gelinen noktada, Honda, Hyundai, Fiat, Ford, Renault ve Toyota firmalarının belirtilen açıklamalara rağmen fiyat artışları yaptıkları görülmüştür.
Yerli üretimi teşvik amacı taşımasına ek olarak bireysel ve kurumsal müşterilerimizin düşük maliyetli finansmana erişimini amaçlayan taşıt kredisi paketinin amacına aykırı hareket eden Honda, Hyundai, Fiat, Ford, Renault ve Toyota firmaları kredi paketi kapsamından çıkarılmıştır."
-
Toyota, marka değerinde 22 yıldır zirvede
Toyota, nterbrand’in raporuna göre üst üste 22’nci kez dünyanın en değerli otomotiv markası seçildi
-
İngilizler JAECOO 7'yi sevdi
JAECOO 7, Eylül ayındaki 6.489 adetlik satışla İngiltere pazarında dördüncü sıraya yerleşti
-
Zamansız zarafet teknolojiyle buluştu
Mercedes-Benz, markanın mirasını geleceğe taşıyan konsept modeli Vision Iconic'i tanıttı
-
Tamamen elektrikli yeni CLA Türkiye'de...
Görkemli bir lansmanla Türkiye pazarına giren elektrikli CLA, 4.690.000 TL'lik fiyat etiketi taşıyor
-
Mazda artık Doğan Trend Otomotiv'e emanet
Doğan Trend, Mazda ile hizmet anlaşması imzalayarak Türkiye’deki servis ağı yönetimini üstlendi























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS