
Škoda Enyaq RS iV'den buzda iki dünya rekoru
05 Şubat 2023 / 22:05 Škoda, tam elektrikli performans modeli Enyaq RS iV ile iki drift rekoru kırdı

Škoda, tam elektrikli performans modeli Enyaq RS iV ile iki dünya rekoru unvanı kazandı. Marka, Enyaq RS iV ile araç kategorisinde “Buz Üzerinde Aralıksız En Uzun Drift” ve “Bir Elektrikli Araç ile Buz Üzerinde Aralıksız En Uzun Drift” rekorlarını kırdı. Guinness Dünya Rekorları tarafından onaylanan bu denemeler, İngiliz EVO dergisinin otomobil yazarı Richard Meaden tarafından, İsveç'in Östersund yakınlarındaki donmuş Stortjärnen gölünde 188.496 metrelik dairesel bir çevreye sahip pistte gerçekleştirildi.

Škoda’nın Stortjärnen gölünde kırdığı ilk rekor, "Buz Üzerinde Aralıksız En Uzun Drift" oldu. Škoda Enyaq RS iV ile 15 dakikadan daha uzun süre ve 7,351 km boyunca kontrollü kaymalar gerçekleştirildi. Meaden’in daha önceki rekoru 2022 yılında 6,231 km ile gelmişti. Kırılan ilk rekorun ardından Škoda Enyaq RS iV ile elektrikli araç kategorisinde "Buz Üzerinde Aralıksız En Uzun Drift" rekoru elde edildi.
Guinness Dünya Rekorları hakeminin ve uluslararası drift jürisi David Kalas gözetiminde, farklı lastik denemelerinin ardından dördüncü günde rekor kırıldı. Mükemmel drifte ulaşmak için beş gün boyunca sıfırın altınca sıcaklıklarda toplam 18 saatlik drift yapıldı.

Enyaq RS iV, zorlu koşullar altında 15 dakika ve 58 saniyelik rekor sürüşünde 38 drift turu tamamladı. Maksimum 48.69 km/s hıza çıkan araç en yavaş noktada 31.64 km/s hız elde etti. Rekor için kullanılan standart üretim araçta 20 inç jantlara yer verildi. Daha iyi çekiş ve direksiyon tepkileri için önde 5 mm’lik 600 stud çivisi ve arkada ise 2 mm’lik 300 stud çivisi kullanıldı.
-
Hyundai STARIA da elektriklendi
Hyundai’nin tam elektrikli ilk MPV modeli STARIA Elektrik, Brüksel Otomobil Fuarı’nda tanıtıldı
-
Yeni CLA'nın mHEV versiyonu Türkiye'de...
Mercedes-Benz, yeni CLA'nın 48 volt teknolojili versiyonunu da Türkiye’de satışa sundu
-
Yeni Kia Stonic satışa sunuldu
Kia'nın B-Crossover modeli Stonic yenilenen tasarımı ve gelişmiş dijital donanımlarıyla Türkiye'de...
-
Yeni Opel Astra Brüksel’de sahneye çıktı
Opel, Brüksel Otomobil Fuarı’nda yeni Astra ve Astra Sports Tourer’ın dünya prömiyerini gerçekleştirdi
-
Škoda’nın en büyük elektrikli SUV modelinin ismi belli oldu
Skoda, yedi koltuklu elektrikli SUV modeli Peaq ile ürün gamının zirvesini güçlendiriyor
-
GAZOO Racing’i artık ayrı bir performans markası
Toyota, GAZOO Racing’i yol ve yarış otomobillerini geliştiren ayrı bir performans markası olarak konumlandırdı
-
Makyajlanan Peugeot 408 gün ışığına çıktı
Peugeot, sportif fastback tasarımlı 408 modelinin makyajlanmış versiyonunu tanıttı
-
Makyajlı Dacia Sandero Türkiye’de satışa sunuldu
Dacia, makyajlı Sandero modelini 1.240.000 TL’den başlayan fiyatlarla Türkiye’de satışa sundu
-
Yüce Auto-Škoda, tarihinin en yüksek satış rakamına ulaştı
Škoda, Türkiye otomotiv pazarında 2025’te 45.321 adetlik satış gerçekleştirerek Yüce Auto tarihinin en yüksek yıllık satış rakamını elde etti.























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS