YENİ MODELLER › Lambo Gallardo LP 570-4 Super Trofeo Stradale

Lambo Gallardo LP 570-4 Super Trofeo Stradale

16 Eylül 2011 / 00:44 Lamborghini Gallardo’nun artık, sadece 150 adet üretilmesi planlanan yeni bir versiyonu daha var

Lambo Gallardo LP 570-4 Super Trofeo Stradale
Gallardo yelpazesinin en yeni modeli, dünyanın en hızlı tek marka yarış serisi olan Lamborghini Blancpain Super Trofeo’nun en başarılı yarış otomobilini temel alıyor. Sadece 150 adet üretilecek olan bu Gallardo, tıpkı yarış aracında olduğu gibi, yüksek hızlı sürüşlerde yol tutuşu mükemmelleştiren aynı arka spoylerle donatılmış. Spoyler tıpkı yarış otomobillerinde olduğu gibi, pist veya yol kullanımına göre elle değiştirilebiliyor. Yarış versiyonundan doğrudan alınan bir başka unsur da çıkarılabilir motor kaputu.

Hem spoyler hem de motor kaputu, tıpkı bir dizi başka aksam gibi  karbon kompozit materyalden yapılmış. Alüminyum ve karbon fiber kullanımının yoğunlukta olduğu aracın ağırlığı 1340 kg olarak veriliyor.  Bu rakam, zaten hafif olan Gallardo LP 560-4’ü 70 kilogram farkla geçiyor. Bu da Gallardo LP 570-4 Super Trofeo Stradale’ye beygir gücü başına 2,35 kilogramlık çarpıcı bir güç/ağırlık oranı katıyor. Bu en yeni Gallardo, 0-100 km/s hızlanmasını sadece 3.4 saniyede tamamlıyor ve 200 km/s’ye ise tam 10.4 saniyede çıkabiliyor. Otomobilin maksimum hızıysa 320 km/s.

SUPERLEGGERA BAZLI V10 MOTOR
Super Trofeo’nun yarış versiyonu gibi yeni Super Trofeo Stradale de Gallardo Superleggera’nın teknik özelliklerini baz alıyor. V10 motor, 8000 d/d’de 570 bg güç ve 6500 d/d’de ise 549 Nm tork üretiyor. Gallardo Super Trofeo Stradale, direksiyon üzeri vites değiştirme kulakçıklarıyla kontrol edilen otomatikleştirilmiş 6-ileri e-gear şanzımana sahip. Şanzıman, durağan konumdan maksimum hıza ulaşmak için kullanılan “Thrust (Atılım) Modu”seçeneği sunuyor. Gallardo LP 570-4 Super Trofeo Stradale dört tekerlekten çekiş sistemiyle donatılmış. Süspansiyonun düzeniyse doğrudan motorsporlarından alınmış. Gallardo serisindeki başka hiçbir modelin, gerçek bir yarış otomobili olmaya bu kadar yaklaşamadığı açıklanıyor. Gallardo’daki bir başka önemli özellik de tek başına 13 kilogram ağırlık tasarrufu yapan, son derece hafif 19 inç jantlar.

Gallardo Super Trofeo Stradale, yepyeni “Rosso Mars” cilasıyla dikkat çekiyor. “Rosso Mars” rengi, geçtiğimiz yüzyılın başında motorsporlarında, İtalya’nın geleneksel yarış rengini temsil ediyordu. Gallardo LP 570-4 Super Trofeo Stradale’nin arka spoylerine, motor kaputuna ve ön hava girişlerine uygulanan mat siyah cila ile “Rosso Mars” boya mükemmel bir kontrast oluşturuyor. Arka difüzör yüksek parlak cilalı karbon fiberden yapılırken, fren kaliperleriyse bir Lamborghini’de ilk kez kırmızı renge boyanmış. “Rosso Mars”ın yanı sıra, yeni Gallardo Super Trofeo Stradale istek üzerine “Grigio Telesto” veya “Bianco Monocerus” renkleriyle de üretilebiliyor.

KABİNİ DE ÇOK ÖZEL
Siyah ve kırmızı renkler, Super Trofeo Stradale’nin iç mekanına da hakim. En yaygın kullanılan malzemeler, Alcantara ve son derece hafif karbon fiber. Kontrast kırmızı dikişlere sahip siyah renkli Alcantara, iç mekanın diğer kısımlarının tamamlanmasında kullanılmış, kırmızı dikişlere sahip siyah süet kaplı direksiyon koltuklarla bir bütünlük oluşturmuş. Kapı panelleri, monokok yarış koltukları ve orta konsol da, Lamborghini’nin yapı konusunda dünya lideri uzmanlığa sahip olduğu karbon fiberden yapılmış. Otomobilde istek üzerine, el freni çerçevesi, orta konsolun orta kısmı, direksiyonun alt kenarı, ana ve ikinci gösterge panellerindeki dekoratif çerçeveler, kapı kolları ve torpido açma kolu da karbon fiber sipariş edilebiliyor.

Otomobil, yarış düşüncesiyle tasarlanan isteğe bağlı donanımlara da sahip. Bu opsiyonlar, karbon fiber seramik fren disklerini, takla barını, 4 noktalı emniyet kemerlerini ve yangın söndürücüyü içeriyor.  Diğer yandan Super Trofeo Stradale, uydulu navigasyon, cep telefonları için Bluetooth bağlantısı ve ön aksı yükselten bir kaldırma sistemi ile de donatılabiliyor.

ÇOK OKUNANLAR