YENİ MODELLER › Lambo Gallardo LP570-4 Squadra Corse

Lambo Gallardo LP570-4 Squadra Corse

06 Ağustos 2013 / 18:56 Automobili Lamborghini, Gallardo modelinin ekstrem bir versiyonunu daha tanıttı

Lambo Gallardo LP570-4 Squadra Corse
Gallardo serisinin bu yeni ve en ekstrem versiyonu, dünyanın en hızlı tek model yarış serisi olan Lamborghini Blancpain Super Trofeo’da başarıyla yarışmış olan Gallardo Super Trofeo’nun tasarımını esas alıyor. Squadra Corse ismi, Automobili Lamborghini içinde yeni kurulan ve GT3’ten Lamborghini Blancpain Super Trofeo şampiyonalarına kadar bütün motorsporları etkinliklerini yöneten departmandan geliyor.

Yeni Gallardo Squadra Corse, yarış otomobillerine çok yakın. Her ikisinde bulunan V10 motor, yarış versiyonlarında hiçbir değişiklik yapılmaksızın kullanılıyor. Benzer şekilde, Squadra Corse’de aynı arka kanadın bulunması, aerodinaminin daha iyi olmasını sağlıyor ve yüksek hızdaki stabiliteyi artırılıyor. Yarış versiyonundan doğrudan alınan bir başka unsur ise çıkarılabilir motor kapağı ve hızlı çıkarma sistemi. Hem arka kanat hem de motor kapağı, tıpkı Squadra Corse’nin başka birçok parçasında olduğu gibi karbon bileşiklerinden yapılmış.

Alüminyumun yanı sıra karbon fiber malzeme yeni Gallardo’nun yeni üst modelinin son derece hafif tasarımının arkasındaki etkeni oluşturuyor.
Gallardo LP 570-4 Squadra Corse’nin gururla sunulan özelliklerinden biri 1340 kilogramlık kuru ağırlığı. Zaten hafif olan Gallardo LP 560-4 modeline göre 70 kg daha az olan bu ağırlık, Squadra Corse’ye 1 beygir gücü başına 2,35 kilogramlık şaşırtıcı bir güç/ağırlık oranı sağlıyor.  0-100 km hızlanmasını sadece 3.4 saniyede tamamlayan bu model, 200 km hıza ise sadece 10.4 saniyede ulaşıyor. Karbon seramik fren sistemi standart donanımda.

Super Trofeo yarış versiyonunda olduğu gibi yeni Squadra Corse de Gallardo Superleggera’nın teknolojik özelliklerine sahip. Kaputun altında yer alan V10 motor 570 bg güç üretiyor. V10’un benzersiz ateşleme düzeni, otomobil yarışlarında işitilen çarpıcı sesi veriyor. Yarış otomobilinde olduğu gibi, Gallardo Squadra Corse’de de, direksiyondaki kulakçıklarla kontrol edilen, robotize e-gear altı vitesli şanzıman standart olarak yer alıyor. Gallardo LP 570-4 Squadra Corse dört tekerlekten çekiş sistemine sahip.

ÇOK OKUNANLAR