SEKTÖREL › Lamborghini müzesine 2017'de ziyaretçi akını

Lamborghini müzesine 2017'de ziyaretçi akını

14 Ocak 2018 / 19:02 Lamborghini Müzesi, 2017 yılını dünyanın her yerinden gelen rekor sayıda ziyaretçi ile kapattı

Lamborghini müzesine 2017'de ziyaretçi akını

İtalya'nın Sant’Agata Bolognese şehrinde bulunan Lamborghini Müzesi, 2017'de dünyanın her yerinden 100.000 ziyaretçi ağırladı. Sadece iki yılda cirosunu iki buçuk kat artıran Lamborghini müzesi, her milletten meraklıları kendine çekti: Ziyaretçilerin yüzde 30'unu ülkesi İtalya oluştururken; diğer Avrupa ülkeleri yüzde 42 ile en büyük paya sahip oldu. Almanya yüzde 9, Fransa ve İngiltere yüzde 5 ve Hollanda yüzde 4 ile Avrupa ülkeleri arasında ilk sıralarda yer aldılar. Bunları Amerika yüzde 15 ve Asya-Pasifik bölgesi yüzde 13 ile izlediler. Ziyaretçi profili açısından 2017 yılında 18 yaş altında önemli bir artış olurken kadın ziyaretçiler de ağırlığını artırarak yüzde 35'i aştı.

Ziyaretçilerin yüzde 50'sinin Temmuz ile Ekim ayları arasında geldiği müzede haftanın en yoğun günleri Cumartesi, Pazartesi ve Cuma oldu. Lamborghini Müzesi'nin sunduğu benzersiz bir fırsat olan ve resmi tatiller dışında üretim hatlarına ziyaret imkanı da tabii ki ziyaretçiler için müzenin cazibesini artırıyor.

Lamborghini müzesinin bu büyük başarısı, tarihi ve mevcut modellerden oluşan zengin koleksiyonunu gururla sunan sergi kompleksinin kısa bir süre önce yeni bir tarza kavuşturulmasının yanı sıra, Ayrton Senna için düzenlenen özel serginin de büyük bir payı oldu. Senna'ya adanan sergi sona erdikten sonra Müze tamamen yeniden düzenlendi. Lamborghini'nin tüm tarihinin izlendiği müzede, Urus modeli ve onun kökenindeki iki otomobil olan LM002 ve son derece nadir Cheetah'a kadar tüm modeller motor tiplerine göre sınıflandırılmış durumda.

ÇOK OKUNANLAR