YENİ MODELLER › Land Rover Range Rover (2013)

Land Rover Range Rover (2013)

16 Ağustos 2012 / 00:00 Köklü bir geçmişe sahip olan lüks arazi ustası Range Rover'ın yeni nesli günışığına çıkıyor

Land Rover Range Rover (2013)
Land Rover'ın efsanevi arazi aracı Range Rover'ın dördüncü nesli sonunda yüzünü gösterdi. Selefinden daha hafif, daha güçlü ve rafine olduğu açıklanan yeni modelde, ikonik tasarım öğelerinin modern çizgilerle ustalıkla kombine edildiği görülüyor.

Far tasarımında Evoque ile benzer çizgilere rastlanan aracın, aynı zamanda gelmiş geçmiş en lüks Range Rover olduğu da iddia edilmekte. Dünyanın hafif alüminyum monokok gövdeye sahip ilk SUV modeli olduğu açıklanan yeni Range'in gövde yapısının, çelik yapıya göre yüzde 39 oranında, yani 420 kg daha hafif olduğu belirtiliyor. Hafifleyen, bununla birlikte rijitliği de artan yeni gövde yapısı sayesinde Range Rover'ın artık daha ekonomik, çevik ve performanslı bir SUV olduğu da söylenmekte. Tamamen yeni geliştirilen havalı süspansiyonlar sayesinde otomobilin yol tutuş becerisinde de ciddi bir iyileşme olduğu açıklanıyor.

Yeni Range, V8 benzinli motorlar ile TDV6 ve SDV8 dizel motor seçenekleriyle sunulacak. Lüks SUV'nin Avrupa'da 2013 yılı gelmeden yollara çıkması planlanıyor. Yeni Range Rover 160 farklı ülkede satışa çıkacak.

ÇOK OKUNANLAR