KONSEPT › Lexus, ROV Buggy konseptini tanıttı

Lexus, ROV Buggy konseptini tanıttı

05 Aralık 2021 / 23:47 ROV Buggy konsept, Lexus detaylarını hidrojen destekli bir arazi sürüşüyle harmanlıyor

Lexus, ROV Buggy konseptini tanıttı

Avrupa’da 2025’e kadar 20 yeni veya yenilenmiş model lansmanıyla iddialı bir büyüme planına sahip olan Lexus, hidrojen motorlu ROV Buggy konsept aracını Kenshiki Forumu’nda gün ışığına çıkardı. Lexus’un cesur tasarımını ve üstün işçiliğini yansıtan bu ilginç konsept, sıfıra yakın emisyonlu sürüşüyle yarının off-road eğlencesinin nasıl olacağını gösteriyor.

Lexus’un ilk hidrojen motorunu kullanan Lexus ROV konsepti, 3120 mm uzunluğa, 1725 mm genişliğe, 1800 mm yüksekliğe, açık süspansiyonlara, koruma kafesine ve çamurlu yollar için off-road lastiklerine sahip. 

0820290909a63f3a50d329ebecd291a9_0.jpg

Lüks segment kullanıcılarının beklentilerini karşılayacak şekilde tasarlandığı açıklanan Lexus ROV konsepti aynı zamanda arazi performansından da ödün vermiyor. İkonik Lexus ön panjur tasarımı aracın ön tarafında yolcuları ve ön süspansiyonu koruyacak şekilde adapte edilmiş. Ayrıca ön bölümle entegre çamurluklar da yolcuları taş ve çamurlardan koruyacak bir tasarıma sahip. Lexus’un L-motifi ön ve arka aydınlatmalarda kendisini gösterirken, arkadaki “LEXUS” logosu markanın son tasarım dilinden yansımaları taşıyor.

0820290909a63f3a50d329ebecd291a9_2.jpg

Lexus ROV konseptinin kabini Tazuna konseptinden ilham alıyor. Aracın göstergesi, sürücünün ihtiyacı olan verileri hemen okumasını ve tamamen sürüşe odaklanmasını sağlayacak sadelikte tasarlanmış. Kabinde lüks detaylara da yer verilmiş. Bu detaylar arasında deri direksiyon simidi, dikkat çekici vites kolu ve zorlu arazi şartlarında konfor sağlayan süspansiyonlu koltuklar yer alıyor. Koltuklar dayanıklı sentetik deri ile kaplanmış.

Lexus, karbon nötr hedeflere ulaşmak için çalışmalar yaparken aynı zamanda eğlence tutkusundan da ödün vermiyor. ROV Konsepti içten yanmalı motorun heyecan verici sesini sunarken, hızlı yanan hidrojenin getirdiği ani tork artışından da faydalanıyor. 

0820290909a63f3a50d329ebecd291a9_1.jpg

Lexus’un bu eğlenceli arazi aracı, 1.0 litre hidrojenli motordan güç alıyor. Benzinli motor gibi çalışan hidrojenli motor, yüksek basınçlı tankında sıkıştırılmış hidrojeni barındırıyor ve bunu direkt hidrojen enjeksiyonuyla hassas bir şekilde motora aktarıyor. Daha da dikkat çekici olanı Lexus’un yeni hidrojen motoru, sürüş sırasında göz ardı edilebilir miktarda motor yağı yakılarak sıfıra yakın emisyon salımı gerçekleştiriyor.

ÇOK OKUNANLAR