SEKTÖREL › Lexus'un dijital ayna teknolojisi Türkiye'de...

Lexus'un dijital ayna teknolojisi Türkiye'de...

12 Ocak 2021 / 23:34 Lexus, "Dijital Ayna" teknolojisini sedan modeli ES ile birlikte satışa sunuyor

Lexus'un dijital ayna teknolojisi Türkiye'de...

Lexus, daha fazla sürüş konforu sağlayan "Dijital Ayna" teknolojisini ES modeliyle birlikte Türkiye pazarına sundu. Markanın hibrit teknolojili ES 300h modelinin 1 milyon 675 bin TL’lik fiyat etiketi taşıyan Exclusive donanım seçeneğinde tercih edilebilen "Dijital Ayna"ya sahip Lexus ES modelleri, İstanbul’daki Lexus Dolmabahçe Showroom’u ve Ankara’daki Lexus Mahall Showroom’undaki yerini aldı.

6a00509722f6317484519edafca08472_0.jpg

Seri üretim araçlarda dünyanın ilk dijital aynası olarak tanıtılan sistem, geleneksel aynaların yerine geçiyor ve dijital kameralar ile 5 inç’lik yüksek çözünürlüklü ekranlardan oluşuyor. Dijital Yan Ayna Monitörü ile birlikte sürüş güvenliği ve konforu daha ileriye taşınıyor. Her türlü yol koşulunda çevreyi daha geniş açıyla ve net bir şekilde görülmesini sağlayan dijital aynalar, kazalara sebep olabilen kör noktayı da tamamen ortadan kaldırıyor.

6a00509722f6317484519edafca08472_1.jpg

Yağışlardan ve kirden etkilenmeyecek şekilde tasarlanan dijital aynalar, aynı zamanda kameralarında yer alan ısıtma özelliğiyle, soğuk havalarda buzlanma ve buğulanmaların önüne geçiyor. Kameralardaki parlaklık sensörü ise otomatik olarak kendisini ayarlayarak arkadan gelen araca ait farların sürücünün gözünü almasını engelliyor.

Ergonomik tasarıma sahip sistem, sürüşün daha az baş hareketiyle gerçekleşmesine imkan tanıyor ve böylece sürücünün daha az yorulması sağlanıyor. Bununla birlikte dijital aynalar park manevraları sırasında otomatik olarak hareket ederek en iyi görüş açısını sağlıyor. Ekran üzerinde yer alan referans kılavuz çizgileriyle daha güvenli sürüşler ve park manevraları gerçekleştirilebiliyor.

ÇOK OKUNANLAR