YENİ MODELLER › Macan L.A. Otomobil Fuarı'nda tanıtıldı!

Macan L.A. Otomobil Fuarı'nda tanıtıldı!

20 Kasım 2013 / 08:09 Porsche'nin kompakt SUV modeli Macan, LA Otomobil Fuarı'nda otomobil severlerin karşısına çıktı.

Macan L.A. Otomobil Fuarı'nda tanıtıldı!

Geçtiğimiz günlerde Amerika'da yapılan bazı testlerdeki fotoğraflarını yayınladığımız Macan, LA Fuarı'nda otomobil severlere tanıtıldı.

Otomobilin resmi tanıtımı yapılmadan önce yürütülen bir çok reklam kampanyasının olması, Macan fanatiklerini oldukça arttırdı ve marka izlemiş olduğu pazarlama stratejisi ile bu işin altında oldukça başarılı bir biçimde kalktı.

Küçük Cayenne diye adlandırılan Macan, 4699 mm uzunluğunda, 1923mm genişliğinde ve 1624 mm yüksekliğinde, bu ölçüleriyle Macan büyük kardeşi olan Cayenne'den 146 mm kısalıkta, 16mm daha dar ve 82mm daha alçak. En güçlü rakiplerinden biri olan Audi Q5 ile karşılaştırıldığında ise 70mm daha uzun 24mm daha geniş ve 30 mm daha alçak.

Çift salıncaklı ön amortisörleri, çok noktadan bağlı arka amortisörler ve elektronik motor destekli direksiyon sistemiyle rahatlık ve üstün yol tutuşu müşterilerine sunan marka Macan için havalı süspansiyon sisteminide standart donanım listesine dahil etmiş.

Üç farklı motor seçeneği ile satışa sunulacak olan otomobil, Macan S modelinde 3 litrelik V6 twin turbo beslemeli ve 340 bg güç üreten motora sahip olacak. Motor bu gücünü dört tekerleğe birden çift kavramalı 7 ileri şanzımanıyla iletecek. Macan S 'in 0-100 km/s hızlanması 5.4 sn iken Sport Chrono paketli Macan S 5.2 sn. Otomobilin maksimum hızı 254 km/s ve karma yakıt tüketimi ise 100km'de 8.7 ila 9 litre olarak açıklandı. 
Macan S diesel ise  3 litrelik V6 twin turbo motora sahip. Otomobil 258 bg gücünde ve 0-100 km/s hızlanması 6.3 sn (Sport Chrono paket 6.1sn). Macan S Diesel'in yakıt tüketimi ise 100km'de 6.1 ve 6.3 litre arasında.

Macan'ın en hızlı ve markanın en spor karakter özelliklerine sahip olan modeli Macan Turbo ise 3.6 litrelik V6 twin turbo motora sahip. Macan Turbo, kompakt bir SUV'un haricinde spor karakterli bir otomobil kadar güçlü. Macan Turbo 400 bg gücünde ve 0-100 km/s hızlanması 4.8 sn. Otomobilin maksimum hızı ise 266 km/s olarak sınırlandırılmış. Macan Turbo bu tarz performans odaklı verilerine göre oldukça tutumlu bir SUV olacağa benziyor. Macan Turbo'nun 100 km'deki yakıt tüketimi 8.9 litre ila 9.2 litre arasında.

Önümüzdeki Nisan ayında Almanya'daki satış showroomlarında yerini alacak olan Macan S ve Macan S Diesel modelleri Nisan ayını izleyen süre içerisinde de ülkemizde olacağa benziyor.

ÇOK OKUNANLAR