
Maserati MC20 en güzel süperspor seçildi
02 Şubat 2021 / 13:50 Maserati'nin göz alıcı sporcusu “2021 Yılının En Güzel Süperspor Otomobili” ödülünü aldı

Uluslararası Otomobil Festivali’nin 36’ncısı bu yıl online olarak düzenlendi. Maserati'nin yepyeni süperspor modeli MC20, Paris'te düzenlenen festivalin ödül töreninde "2021 Yılının En Güzel Süperspor Otomobili” ödülüne layık görüldü. Ödülle ilgili değerlendirmede bulunan Maserati Tasarım Başkanı Klaus Busse: “Maserati’nin tarihinde yeni bir sayfa açan MC20’yi yaratan, bu eşsiz projeye yürekten bağlılık gösteren ekibin emeklerini takdir eden bu önemli ödülü almış olmaktan ötürü onur duyuyoruz.” dedi.

Torino’daki Centro Stile Maserati’de (Maserati Tasarım Merkezi) tasarlanan MC20, akıllara durgunluk veren performans ve ileri teknoloji çözümlerini bir araya getirirken, Maserati’nin süper spor otomobil segmentine dönüşünü de gözler önüne seriyor. Özel motoruyla da çok ses getiren otomobil, Maserati ve Corse (yarış) kelimelerinden ilham alınarak oluşturulan ismiyle de Maserati’nin yarış dünyasına dönüşünü de simgeliyor.

MC20, 630 bg gücündeki Maserati yapımı V6 “Nettuno” motoru ile sınıfının en iyi güç /ağırlık dengesi, 325 km/s’nin üzerindeki maksimum hızı ve rafine aerodinamik yapısıyla dikkatleri topluyor. MC20, uluslararası patentlerle korunan ve daha önce sadece Formula 1’de kullanılan teknolojiyi bir yol otomobiline aktaran “Nettuno” isimli motor sayesinde; 0'dan 100 km/s hıza 2.9 saniyede, 200 km/s hıza ise 8.8 saniyede ulaşırken, 325 km/s’nin üzerinde maksimum hıza çıkabiliyor.
-
Skoda’nın mobil şarj hizmetine yoğun ilgi
Yüce Auto–Skoda’nın mobil şarj hizmeti, ilk çeyrekte farklı markalardan yüzlerce kullanıcıya ulaştı
-
Peugeot’nun geleceği Pekin’de şekil buldu
Peugeot, Pekin'de sergilediği Concept 6 ve Concept 8 ile yeni tasarım anlayışını ortaya koydu
-
BYD Pekin’e çıkarma yaptı
BYD, Pekin Fuarı’nda yeni nesil modellerini, hiper otomobillerini ve ultra hızlı şarj teknolojilerini tanıttı
-
Honda'nın motosiklet fabrikası start verdi
Honda Türkiye, İzmir Aliağa’da yıllık 100 bin adet kapasiteli motosiklet fabrikasının açılışını yaptı
-
Elektrikli Renault Scenic E-Tech Türkiye’de
604 km'ye varan menzil sunan Scenic E-Tech'in lansmana özel fiyatı 3.3 milyon TL’den başlıyor
-
Elektrikli Porsche Cayenne Coupé tanıtıldı
Cayenne Coupé, yüksek performans, uzun menzil ve 911’den ilham alan bir tasarım sunuyor
-
Mercedes-Benz EQS'in menzili artık 926 km
Yenilenen EQS, artırılmış menzil, yeni elektrik mimarisi ve yapay zeka destekli teknolojilerle tanıtıldı
-
Yeni Vivaro Kamyonet Türkiye’de satışta
Opel, Tofaş üretimi yeni Vivaro Kamyonet'i 1 milyon 715 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sundu
-
Formula 1 İstanbul’a dönüyor
İstanbul Park, 2027 itibarıyla en az 5 yıl boyunca Formula 1 takvimine yeniden dahil edildi
-
MINI Türkiye mobil uygulamasını devreye aldı
MINI Türkiye, kullanıcı deneyimini dijital platforma taşıyan mobil uygulamasını kullanıma sundu









































FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS