GÜNDEM › Mazda RX-8’in halefi türbin motora sahip olabilir

Mazda RX-8’in halefi türbin motora sahip olabilir

15 Haziran 2014 / 12:17 Britanya basınında çıkan haberler RX-8’in halefinin 2017’de türbin motorla ortaya çıkacağını söylüyor

Mazda RX-8’in halefi türbin motora sahip olabilir

Mazda RX-8’in üretimi 2012 yılının haziran ayında JDM-spec Spirit R özel versiyonu ile birlikte sona ermişti ve bu otomobilin yerine geçecek modelin nasıl bir modele sahip olacağı konusunda pek çok söylenti ortaya atılmıştı. Britanya basınında çıkan son haberlere göre (ismi henüz kesin olmayan) RX-9, Mazda’nın ilk türbin motorlu otomobili Cosmo Sport’un 50. yıldönümünde yine türbin motorla ortaya çıkacak.

Mazda’nın bu yeni modelde Wankel motorun herkesçe bilinen yüksek yağ ve yakıt tüketim sorununu çözmesi ve motorun turboya sahip olmamasına rağmen ürettiği torkun artması bekleniyor. Yeni motorun 300 bg civarında güç üretirken aynı zamanda Mazda’nın SkyActiv teknolojilerine de yer vereceği de söylentiler arasında.

Ağırlıktan tasarruf amacıyla yeni modelin RX-8’in dört kapılı gövdesinin aksine, RX-7’de olduğu gibi iki kapılı bir gövdeye sahip olması beklenirken, yeni MX-5 platformunun uzatılmış versiyonu üzerinde yer alacağı ve standart olarak 6-ileri manuel şanzımanla sunulacağı söyleniyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR