LANSMAN › Mazda3

Mazda3

28 Haziran 2013 / 14:49 Mazda'nın kompakt hatchback modeli Mazda3'ün yeni neslinin prömiyeri İstanbul'da gerçekleştirildi

Mazda3
Yeni Mazda3'ün dünya prömiyerinin yapıldığı 5 şehirden biri de İstanbul oldu. Mazda'nın lokomotif modelinin yeni neslinin tanıtımı için İstanbul, New York, Melbourne, Londra ve St. Petersburg'da eşzamanlı etkinlikler yapıldı.

Türkiye'de 2014 yılının başında satışa sunulacak olan yeni Mazda3, markanın yeni Mazda6 ve CX-5 modelleriyle benzer çizgilere sahip. A sütunları güncel Mazda3'e göre 100 mm geriye alınarak görüş açılarının iyileştirildiği açıklanan otomobilin selefinden daha geniş bir kabine ve bagaja sahip olduğu da belirtiliyor.

Markanın yeni nesil SKYACTIV motorlarıyla sunulan yeni Mazda3, 120 bg gücünde 1.5 litrelik ve 165 bg gücünde 2.0 litrelik benzinliler ile 150 beygirlik 2.2 litre turbodizel motorlarla üretilecek. Dizel motor dünyanın en düşük (14:1) sıkıştırma oranını sunmasıyla dikkat çekiyor. Yeni Mazda3'te otomatik stop&start sistemi i-stop ve fren enerjisi geri kazanım sistemi (i-ELOOP) gibi özellikler bulunuyor.

Yeni Mazda3 pekçok güvenlik teknolojisine de sahip. Bunlar arasında; Engel Uyarısı, Akıllı Şehir içi Fren Desteği, Adaptif Hız Sabitleme Sistemi, Arka Araç İzleme Sistemi, Şeritten Ayrılma Uyarısı, Mesafe Tanıma Destek Sistemi, Acil Stop Sistemi, Uzun Far Kontrolü, Viraja Duyarlı Farlar, Yokuş Kalkış Desteği gibi teknolojiler dikkat çekiyor.

ÇOK OKUNANLAR