YENİ MODELLER › Mazda6

Mazda6

04 Eylül 2012 / 01:31 Mazda'nın yenilenen orta sınıf modeli, 2013 yılının Mart ayından itibaren ülkemizde satışa sunulacak

Mazda6
Doksanlı yılların başında 626 modeliyle büyük bir çıkış yakalayan Mazda, yeni nesil D-segmenti modeliyle yine çok iddialı. Moskova Otomobil Fuarı'nda gün ışığına çıkan yeni Mazda6, markanın KODO tasarım diliyle şekillenmiş sportif bir gövdeye ve SKYACTIV teknolojisine sahip. 2830 mm'lik dingil mesafesiyle selefinden çok daha geniş bir kabin sunan yeni Mazda6'nın yerini aldığı modelden daha hafif, bunun yanında yüzde 30 oranında daha rijit bir gövde yapısına sahip olduğu da açıklanmakta. Otomobilin, 100 mm geri çekilen A sütunlarıyla daha iyi bir ön görüş açısı sunduğu da verilen bilgiler arasında.

Hafif gövdesi ve SKYACTIV teknolojisine sahip yeni nesil motorlarıyla çevreci ve ekonomik bir otomobile dönüşen Mazda6'da 2.0 ve 2.5 litrelik benzinli motorlara görev verilmiş. Otomobilin ülkemize, 150 bg güç ve 210 Nm tork değerleri sunan 2-litrelik benzinli motor ve 6-ileri otomatik şanzımanla ithal edilmesi planlanıyor. Otomatik stop/start sistemiyle donatılan yeni Mazda6'da ayrıca fren anında ortaya çıkan enerjiyi depolayan i-ELOOP teknolojisine de yer verilmiş.

ÇOK OKUNANLAR