SEKTÖREL › Mazda'nın tasarım kadrosu güçleniyor

Mazda'nın tasarım kadrosu güçleniyor

29 Ekim 2013 / 13:12 1995-2000 yılları arasında Mazda'da görev alan Kevin Rice, BMW ile geçirdiği 13 yıldan sonra Japon markaya geri döndü

Mazda'nın tasarım kadrosu güçleniyor

Mazda, kreatif direktör olarak görev yapacak olan Kevin Rice ile Avrupa tasarım takımını güçlendirdi. 49 yaşındaki tasarımcı, 1 Ekim tarihinden itibaren şirketin Avrupa’daki kreatif tasarım sürecini yönetecek ve dikkatini, şirketin ödüllü “KODO" Hareketin Ruhu” tasarım dilini geliştirme konusunda yoğunlaştıracak.


Bu gelişme, Rice’ın Oberursel Almanya’da bulunan Mazda Avrupa Ar-Ge Merkezine geri dönüşü anlamına geliyor. 1995 yılından 2000 yılına kadar kıdemli tasarımcı olarak görev yapan Rice, RX-8’de dahil olmak üzere Mazda’nın gelecekteki modellerine yönelik  olarak ortaya çıkan çok sayıda tasarım önerisine katkıda bulundu ve 1999 Frankfurt Motor Show’da sergilenen “Neospace” gösteri aracının geliştirilmesi sürecine önderlik etti. Rice daha sonra BMW’de 13 yıl geçirdi ve burada yeni 3 ve 4 serisi de dahil olmak üzere çok sayıda modelin gövde tasarımından sorumluydu.

ÇOK OKUNANLAR