YENİ MODELLER › Mercedes-Benz GLA 45 AMG açıklandı

Mercedes-Benz GLA 45 AMG açıklandı

10 Ocak 2014 / 01:21 GLA 45 AMG çıplak gözle Detroit Otomobil Fuarı'nda tanıtılmadan hemen önce resmen açıklandı

Mercedes-Benz GLA 45 AMG açıklandı

Mercedes-Benz yeni modeli GLA'nın 13 Ocak'ta başlayacak Detroit Otomobil Fuarı'ndaki tanıtımından hemen önce otomobilin yüksek performanslı versiyonu GLA 45 AMG'yi resmen açıkladı.

Kasım ayında düzenlenen Los Angeles Otomobil Fuarı'nda bir konsept otomobil olarak karşımıza çıkan yeni otomobil beklenildiğinden çok farklı görünmüyor. GLA 45 AMG kaslı ön ve arka tamponları, daha sportif kapı eşikleri, daha büyük jantları ve arkada bulunan dört egzoz çıkışıyla tipik AMG tarzını yansıtıyor.

Kardeşleri A 45 ve CLA 45 ile aynı 2 litrelik, Euro-6 normlarını karşılayan, dört silindirli turboşarjlı motoru paylaşan GLA 45 AMG 360 bg'lik maksimum güç ve 450 Nm maksimum tork üretirken, üretilen güç ve torku yola 7 ileri AMG SPEEDSHIFT DCT şanzıman ve 4MATIC dört tekerlekten çekiş sistemi üzerinden aktarıyor.

0-100 km/s hızlanmasını 4.8 saniyede tamamlayan yeni otomobil elektronik olarak sınırlandırılmış 250 km/s'lik maksimum hıza sahip. Böylesine performansa sahip olan otomobil, ortalama 7.5l/100km'lik yakıt tüketimi ve 175 g/km'lik CO2 salınım değerine sahip.

Mercedes-Benz tarafından yeni modele yerleştirilen diğer parçalar ise AMG spor süspansiyon ve yüksek performanslı fren sistemi olarak dikkat çekiyor. İsteyen müşteriler opsiyonel olarak aerodinami paketi, karbonfiber paketi, kırmızıya boyanmış fren kaliperleri, arka spoyler ve karartılmış camlar, siyah renkte anodize bel çizgisi ve siyah detaylara sahip gece paketine sahip olabiliyor.

İç mekanda ise kırmızı dikişlere sahip deri/Dinamica mikrofiber kaplı spor koltuklar, kırmızı emniyet kemerleri, Nappa deri ile kaplanmış üç kollu spor direksiyon ve AMG vites kolu dikkat çekiyor. Karbonfiber detaylar, performans koltukları ve daha farklı kaplamalara sahip direksiyon ise opsiyonel olarak satın alınabiliyor.

ÇOK OKUNANLAR