YENİ MODELLER › Mercedes-Benz GLA Concept

Mercedes-Benz GLA Concept

20 Nisan 2013 / 11:04 Mercedes'ten BMW X1 ve Audi Q3'e rakip geliyor. İşte GLA konseptinin ilk detay ve fotoğrafları...

Mercedes-Benz GLA Concept
Mercedes, SUV gamına bir yeni model daha eklemeye hazırlanıyor. Henüz bir konsept olan ve GLA adını taşıyan bu otomobil, BMW'nin X1 ve Audi'nin Q3 modelleriyle rekabet edecek. 4383 mm uzunluğunda, 1978 genişliğinde ve 1579 mm yüksekliğinde bir gövdeye sahip olan GLA, markanın en küçük SUV modeli olacak.

Mercedes'in bugüne kadar sunduğu en sportif tasarımlı SUV konsepti olan GLA, kaslı gövdesi, 20 inçlik jantları, 255/45 R20 abadındaki lastikleri, tavan raylarına entegre projektör farları ve son derece sportif kabiniyle dikkat çekiyor. Kabininde 4 adet koltuğa yer verilen araçta, tıpkı Mercedes A-serisindeki gibi yuvarlak havalandırma ızgaraları ve tablet benzeri bir ekran yer alıyor. GLA'daki en ilgi çekici detayınsa, aynı zamanda bir projektör görevi de gören lazer teknolojili yeni farlar olduğunu söyleyebiliriz.

Mercedes'in yeni SUV konsepti, 211 bg gücünde 4 silindirli ve 2-litrelik turbo benzinli bir motor, 7G-DCT şanzıman ve 4MATIC dört tekerlekten çekiş sistemine sahip. Bununla birlikte aracın üretim versiyonunda dizel motor seçeneği de olacaktır.

ÇOK OKUNANLAR