YENİ MODELLER › Mercedes F125 Concept

Mercedes F125 Concept

18 Eylül 2011 / 22:49 Mercedes, 125'inci yılında tanıttığı F125 konseptiyle geleceğin lüks otomobillerine ışık tutuyor

Mercedes F125 Concept
Mercedes'in yeni konsepti F125, markanın S-serisi gibi heybetli lüks modellerinin geleceği açısından büyük önem taşıyor. Konfor, güvenlik ve performans konusunda standartları yeniden belirlemek isteyen konseptin çevreci yapısı da geleceğe ışık tutuyor. 4998 mm uzunluk,1980 mm genişlik,1430 mm yükseklik ve 1700 kg ağırlık değerlerine sahip otomobilde hafif bir karoser  ve güvenlik için CFRP, çelik ve alüminyumun kullanıldığı belirtiliyor. Martı kanadı şeklinde açılan kapılara sahip olan F125’in aşırı büyük tutulmuş radyatör ızgarası ve kama formlu küçük farları, markanın özellikle gelecek nesil  S-serisi hakkında önemli ipuçları taşıyor.

Yüksek teknolojiye sahip olan iri konsept, gücünü hidrojenle çalışan bir yakıt hücresinden alıyor. 7.5 kilogramlık hidrojen tankıyla 1000 km’lik uzun bir menzil vaat eden otomobilin bataryalarındaysa lityum-sülfür teknolojisine yer veriliyor. 'e4MATIC' adı verilen dört tekerlekten çekiş sistemiyle donatılan otomobil, uzun dingil mesafesi sayesinde 4 yolcuya çok cömert bir yaşam alanı sunuyor. Otomobilin tekerleklerine bağlı çalışan 4 elektrikli motorun, sürekli olarak 231 beygir güç (anlık olarak en yüksek 313 beygir) ürettiği belirtiliyor.Otomobil 0’dan 100 km/s hıza 4.9 saniyede ulaşırken, son hızı 220 km/s olarak açıklanıyor. 100 km'de 0.79 kg hidrojen (2.7 litre dizel yakıtına eşdeğer) tüketen konseptin ayrıca sadece elektrikle 50 km gidebildiği açıklanıyor.

Gelişmiş birçok sürücü asistanına sahip olan F125’in @yourCOMAND adlı sistem sayesinde sürüş güvenliği ve kolaylığı artırılıyor. Sistem otomobil ile sürücü arasındaki iletişimi de bir adım ileriye taşıyor. Direksiyon simidi arkasına ve orta konsola konumlandırılan yüksek çözünürlüklü multimedya ekranlar aracılığıyla internet, müzik ve iletişim araçlarına erişilebiliyor. Ayrıca ön yolcunun önünde 17 inç büyüklüğünde yüksek çözünürlüklü bir monitörün yerleştirildiği görülüyor. Araçtaki gelişmiş sürüş asistanlarının sürücü hatalarını olabildiğince tolere ettiği açıklanıyor.

Haber: Kerem TOKMAK

ÇOK OKUNANLAR