YENİ MODELLER › Mercedes GLA 45 AMG Los Angeles Fuarı'nda

Mercedes GLA 45 AMG Los Angeles Fuarı'nda

21 Kasım 2013 / 10:30 Mercedes LA Otomobil Fuarı'nda Kompakt SUV segmentindeki yeni modeli GLA 45 AMG'yi tanıttı.

Mercedes GLA 45 AMG Los Angeles Fuarı'nda

Hakkında birçok şey yazılan, çizilen Mercedes'in dikkat çekici modellerinden biri olmaya aday olan GLA modelinin üretilecek olan GLA 45 AMG versiyonu Los Angeles Otomobil Fuarı'nda tanıtıldı.

Konsept modelindeki agresfi yapısına göre daha yumuşak bir görüntüye sahip olan GLA 45 AMG 0-100 km hızlanmasını 5 sn'nin altında tamamlıyor. Otomobilin AMG versiyonuyla modifiyeye uğrayan ön tamponu agresifliğini korurken, bagaj üstü spoyleri SUV olmasına rağmen performanslı bir otomobil olduğunu vurgular nitelikte. Ayrıca arkadan otomobile baktığınızda dört egzos çıkışı bulunan difüzörü ve 21 inçlik jantları oldukça dikkat çekici.

CLA ve A 45 AMG serilerinde kullanılan motora sahip olan otomobil, 360 bg güç üretiyor. 2 litrelik turbo beslemeli 4 silindirli motor 450 nm tork üretiyor. Ayrıca 4MATIC yani dört tekerlekten çekişli olan otomobil gücünü tekerleklere AMG SPEEDSİT DTC şanzımanı ile iletiyor.

AMG şirket başkanı Tobias Moers'e göre, "Kompakt SUV modeline GLA 45 AMG ile farklı bir bakış getireceğiz. Hedef müşteri kitlemiz genç yaş grubundaki insanlar olacak ve onları etkileyebilmek için otomobilin tasarımı ve dinamikliği üzerinde çok çalıştık" dedi.

ÇOK OKUNANLAR