KONSEPT › Mercedes’ten hidrojen elektrikli küçük crossover konsepti!

Mercedes’ten hidrojen elektrikli küçük crossover konsepti!

10 Kasım 2014 / 22:10 Alman üretici G-Code konseptinin üretim versiyonunu GLA’nın altına konumlandırabilir

Mercedes’ten hidrojen elektrikli küçük crossover konsepti!

Mercedes-Benz yeni ilginç konsept otomobili G-Code’un üzerindeki örtüyü kaldırdı. 4100 mm uzunluğunda, 1900 mm genişliğinde ve 1500 mm yüksekliğindeki konsept otomobil kompakt boyutları ile şehir içinde kullanılmak için tasarlanan bir crossover olarak göze çarpıyor. Bu boyutları ile Mercedes’in şu anda sunduğu en küçük crossover olan GLA’dan gözle görünür bir şekilde küçük olan konsept, Audi’nin üreteceğini açıkladığı yeni Q1 modelinin rakip olarak üretilecek otomobilin ön gösterimi niteliğinde olabilir.

Alman üreticinin Almanya ve Çin’de bulunan tasarım atölyelerinde tasarlanan otomobil yüksek profili, kısa ön ve arka çıkıntıları, LED far ve stopları ve 21 inçlik büyük alaşım jantları ile dikkat çekiyor. Konseptin sürüş moduna göre kırmızı, mavi veya mor olarak aydınlatılan ızgarası ise karşımıza çıkan bir başka yenilik olması ile önem taşıyor.

Mercedes’in yeni konsept otomobilin “çok-galvanik” boyası güneş ışığı altında elektrik üreten bir panel gibi davranırken, otomobil hareket ettiğinde ise gövdenin üzerinden akan hava akımı ile elektrostatik enerji üretiyor. Küçük crossover aynı zamanda tepkileri sırasında elektrik üreten “hareket halinde enerji üreten süspansiyon”u bünyesinde barındırıyor.

Yenilikçi konsept otomobilin iç mekanında ise basit ancak pratik tasarıma yer verilmiş. Karbon fiber koltuklar ve pek çok ayar düğmesinin yerini alan büyük dokunmatik ekran iç mekanın öne çıkan özellikleri arasında yer alırken, hidrojen sentezinden ortaya çıkan oksijeni otomobilin içerisine verme özelliğine sahip olan klima sistemi otomobilin sahip olduğu bir başka yenilik olarak karşımıza çıkıyor.

G-Code konseptinin donanım bilgileri henüz mevcut değil, ancak Mercedes-Benz otomobilin kaputunun altında “hidrojen ile çalışan turboşarjlı bir içten yanmalı motor”un “arka aksta bulunan bir elektrikli motor” ile eşlendiğini söylüyor, ki bu durum otomobilin dört tekerlekten çekişli olduğu anlamına geliyor. Mercedes’in yeni konsept otomobilinin bu ay düzenlenecek olan Los Angeles Otomobil Fuarı’nda tanıtılması bekleniyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR