YENİ MODELLER › MINI Countryman JCW

MINI Countryman JCW

18 Eylül 2012 / 00:17 MINI, 'John Cooper Works' logosuna ilk kez dört tekerlekten çekişli bir modelinde yer veriyor

MINI Countryman JCW
Mini’nin en güçlü modellerinde yer verilen JCW logoları Countryman’de de karşımıza çıkıyor. İlk kez 4 tekerlekten çekişli bir JCW modeline imza atan MINI, John Cooper Works modellerinin karakteristik özelliklerini yepyeni bir segmente taşıyor.

JCW logolu Countryman’de görev yapan Twin-Scroll teknolojili 1.6 litrelik turbo motor maksimum 218 bg güç ve 280 Nm (Overboost ile 300 Nm) maksimum tork değerleri sunuyor. Sportif  egzoz sistemiyle donatılan otomobilin son derece etkileyici bir sese sahip olduğu açıklanmakta. 0’dan 100 km/s hıza 7 saniyede ulaşan ve 225 km/s maksimum hıza ulaşabilen Countryman JCW’de yer alan MINIMALISM teknolojisinin de yakıt tüketimini ve emisyonu yukarıda sözü edilen performansa göre etkileyici düzeyde düşük tuttuğu iddia ediliyor. 100 kilometrede ortalama 7.4 litre yakıt tükettiği açıklanan (otomatik: 7:9 lt/100 km)  otomobilin kilometre başına CO2 emisyonuysa 172 gr (184 gr) olarak veriliyor.

MINI John Cooper Works Countryman, yüksek motor gücünü dört tekerleği aracılığıyla yol yüzeyine aktaran ilk JCW modeli. ALL4 dört çeker sistemi, motor gücünü elektromanyetik merkezi diferansiyel aracılığıyla ön ve arka akslara kesintisiz bir biçimde dağıtıyor.

Countryman JCW’nin diğer önemli özellikleri arasında; 18 inç Twin Spoke tasarımına sahip hafif alaşım jantlar, kırmızı fren kaliperleri ve sert ayarlı yay ve amortisörlere sahip spor süspansiyon, güçlendirilmiş anti-roll barlar ve 10 milimetre daha alçak sürüş yüksekliği de yer alıyor. Otomobilin opsiyonları arasındaysa; 19 inç hafif alaşım jantlar, “Carbon Black Championship Red Lounge” deri döşemeli spor koltuklar ile “Chili Red” iç kaplama şeritleri ve spor şeritler bulunuyor.

ÇOK OKUNANLAR