YENİ MODELLER › Nissan Almera (2013)

Nissan Almera (2013)

31 Ağustos 2012 / 20:28 Nissan, yeni Almera modelini Rusya pazarına uygun özelliklerle Moskova'da tanıttı

Nissan Almera (2013)
Nissan, Rusya pazarı için özel olarak geliştirdiği sedan modeli Almera'yı Moskova Otomobil Fuarı'nda gün ışığına çıkardı. 4656 mm uzunluğunda bir gövdeye ve 2700 mm'lik dingil mesafesine sahip olan otomobilin 500 litrelik bagaj hacminin yanı sıra geniş bir kabin yapısı da sunduğu açıklanmakta.

Rusya'nın iklim şartlarına uygun özel bir anti-korozyon kaplaması ile kaplanan Almera, büyük radyatör ızgarası, iri farları ve krom detaylarıyla dikkat çekiyor. Kabini Dacia modellerinden izler taşıyan otomobil, son derece sade ve basit bir iç mekana sahip. Bunun yanında donanıma bağlı olarak; yüksek performanslı bir klima sistemi, ısıtmalı ön koltuklar ve Bluetooth bağlantısı gibi donanımlar sunuyor.

Almera'nın sadece gövdesi değil, yürüyen aksamı ve bazı ekipmanları da yine Rusya'nın yol ve iklim şartlarına uygun şekilde ayarlanmış. Özel olarak tasarlanmış ön cam sileceklerine ve daha büyük bir silecek suyu deposuna sahip olan otomobilde, Rusya'nın yol koşullarına uygun amortisör ve yaylara yer verilerek gövdenin zeminden yüksekliği artırılmış.

Almera'nın motor kaputunun altındaysa 102 bg güç ve 145 Nm tork verileri sunan 1.6 litrelik benzinli motor görev yapıyor. Bu ünitenin Rusya'da 5-ileri manuel ya da 4-ileri otomatik şanzıman seçenekleriyle sunulacağı açıklanıyor.

ÇOK OKUNANLAR