YENİ MODELLER › Nissan GT-R (2012)

Nissan GT-R (2012)

12 Kasım 2011 / 02:32 Nissan, performans canavarı GT-R'ı elden geçirdi. O artık 550 bg gücünde...

Nissan GT-R (2012)
Süperspor sınıfındaki pekçok otomobile kafa tutabilen Nissan GT-R elden geçirildi. Otomobilin gücü artırılırken,daha esnek,daha tutumlu ve daha hızlı olması amaçlanmış. GT-R'ın motorunun hava emiş verimi artırılıp hava akışındaki direnç azaltılırken, egzoz sistemi de geliştirilerek emisyon ve yakıt tüketim değerlerinde verimlilik sağlanmış. Artık 550 beygir güç üreten otomobilin maksimum torku da 612 Nm’den 632 Nm’ye yükselmiş. Bu artışa rağmen GT-R'ın karma tüketim değeri de 0.2 litre iyileştirilerek 11.8 lt/100 km seviyesine indirilmiş.

Bu operasyonla birlikte şanzıman sistemi de geliştirilen otomobilin diferansiyel yağı da Nissan’ın yarış otomobillerinde kullandığı yağ ile değiştirilmiş. Güncellenen asimetrik süspansiyon sistemi sayesinde özellikle sağdan direksiyonlu modellerde sürücü tarafından fazladan binen yükün getirdiği dengesizliğin önüne geçilmiş.

Premium Edition ve EGOIST versiyonlarında sunulacak karbon-seramik takviyeli fren sistemine de sahip olacak samurayın, Japonya ve İngiltere’nin de yer aldığı bazı pazarlarda sunulacak TRACK PACK adlı versiyonu da saf sürüş keyfine odaklanacak.

Güncellenen GT-R’ın kabininde önemli bir değişiklik bulunmazken, arka görüş kamerasınınsa standart donanım listesine eklendiği söyleniyor.
 
Haber: Kerem TOKMAK

ÇOK OKUNANLAR