YENİ MODELLER › Nissan IDx Freeflow ve IDx Nismo

Nissan IDx Freeflow ve IDx Nismo

20 Kasım 2013 / 13:21 Nissan IDx Freeflow, Klasik Skyline GT-R modelini yeniden canlandıracak...

Nissan IDx Freeflow ve IDx Nismo

Toyota'nın AE 86 modelini canlandıran GT-86'sı, Scion'un FR-S modelini canlandıran BRZ'si gibi, Nissan da kendi klasik GT-R (1960 ve 1970 model GT-R) efsanesine yeniden hayat vermek için IDx modelini tasarladı.

Marka yeni kompakt GT-R olarak tasarladığı IDx modelinin dünyaya tanıtımını bugün Tokyo Motor Show'da gerçekleştirecek.

Fotoğraflara bakıldığında otomobil klasik Datsun Bluebird 1600 SSS Coupe modelinin tasarımını andırıyor.

Japon otomobil üreticisi, standart IDx'in Nismo versiyonunun tanıtımını da bugün gerçekleştirecek. Nismo desteği ile IDx, iki farklı modeli aynı otomobil altyapısı ile sunmayı hedefliyor.

IDx hakkında elimize gelen bilgilere göre otomobil 4.1 mt uzunluğunda, 1.7 mt genişliğinde ve 1.3 mt yüksekliğinde olacak. Otomobili iki farklı motor seçeneği ile üretmeyi planlayan marka bunları 1.2 ve 1.5 lt hacmindeki motorlardan oluşturacak. Otomobil düz ve CVT şanzıman ile satılacak.

Nismo versiyonunda IDx'in genişliği 1.8 mt'ye çıkartılmış ve otomobil sportif karakterine sahip olan dış ve iç görünüme kavuşmuş durumda. Nismo'nun kattıkları bunlarla bitmiyor, 19 inçlik jantları, şişirilmiş çamurluk dodikleri, egzoslarının yapısı ve rüzgarlığı Nismo'nun kattığı yeni aksesuarlar...

Son yıllarda üretilen kompakt arkadan itişli modellere rakip olarak üretilmesi planlanan IDx modeli, rakiplerine göre sunduğu düşük hacimli motor seçenekleri ile bir adım önde olmayı planlıyor...

 

ÇOK OKUNANLAR