YENİ MODELLER › Opel Adam

Opel Adam

11 Temmuz 2012 / 19:02 Opel, küçük ve genç şehir otomobili Adam ile A-segmentine yeni özellikler getiriyor

Opel Adam
Opel, A-segmentindeki Adam modelinin detaylarını açıkladı. 2013 yılının ilk çeyreğinde Türkiye pazarına girmesi beklenen Adam, direkt olarak Fiat 500’e rakip olacak gibi görünüyor. Sınırsız kişiselleştirme olanağı ve üst sınıf modellerde görülen internet tabanlı bilgi-eğlence sistemleriyle sunulacağı açıklanan Adam, 3 kapılı bir gövdeye ve 3.7 metrelik uzunluğa sahip. 4 yetişkin için, küçük bir otomobilden beklenmeyecek genişlikte bir kabine sahip olduğu iddia edilen otomobil, farklı zevklere hitap eden üç donanım paketiyle sunulacak: Jam, Glam ve Slam... Jam; gelenekselin dışında, moda ikonu ve renkli, Glam; zarif, rafine ve sofistike, Slam ise enerjik ve sportif olarak tanımlanıyor. Bu üç seçenek neredeyse sınırsız kişiselleştirme potansiyeli sunuyor.

Opel Tasarım Başkan Yardımcısı Mark Adams, “bu segmentteki başka hiçbir otomobil bizim ADAM’ımız kadar kişiselleştirilemez, çünkü biz, neredeyse sınırsız iç/dış renk seçeneği, dokuma ve kit kombinasyonu sunuyoruz. Böylece tüketicilerimiz kendi otomobillerinin aynısını başka birinde göremiyor” diyor.

Adam, ilk aşamada 2 benzinli motor seçeneği ile pazardaki yerini alacak: 70 bg gücünde 1.2 lt ve 100 bg gücünde 1.4 lt. Her iki motor da 5-ileri manuel şanzımanla gelecek ve yakıt tasarrufu sağlayan start&stop özelliği opsiyonel olacak. Ardındansa, turbo beslemeli direk enjeksiyonlu start&stop özellikli yeni nesil küçük bir benzinli motor seçeneğinin prömiyeri yapılacak. Bu yeni motorsa 6-ileri manuel şanzımanla gelecek.

Opel CEO’su Karl-Friedrich Strake, “Yeni Adam’ımız markamız adına büyük bir potansiyeli ortaya koyuyor ve biz, bu moda ikonu küçük otomobilimiz Alman mühendisliğini bu segmente taşıdığı için çok gururluyuz” diyor ve devam ediyor; “Aslında Adam, özel olarak Almanya’da üretilen ilk A segmenti otomobil. Eylül’de, Paris Otomobil Fuarı’nda fantastik bir beğeni kazanacağına inanıyoruz.”

AKILLI TELEFON ENTEGRASYONU
Adam, Opel’in yeni bilgi-eğlence sistemlerine sahip ilk otomobili. A-segmenti için oldukça seçkin olan bu yeni sistemde sadece Apple iOS’la değil, Android ile de uyumluluk söz konusu. Yeni bilgi-eğlence sistemi, GPS navigasyon gibi internet tabanlı uygulamaları içeren akıllı telefon içeriğine ulaşmayı sağlıyor. İçeriği topluyor ve 7 inçlik yüksek çözünürlüklü renkli dokunmatik ekranda gösteriyor. Ayrıca, MP3 çalarlar, ipodlar ve tabletler gibi yeni medya kaynaklarına Adam’ın bluetooth ve USB bağlantıları sayesinde ulaşılabiliyor. USB ve Bluetooth bağlantıları olmayan müzik aygıtları için de bir güç çıkışı bulunuyor. Video ya da slideshow izlemek isteyen Adam kullanıcıları da otomobil sabitken bunu gerçekleştirebiliyor.

Adam, birçok üst sınıf ve yenilikçi teknolojiyi A segmentine getiriyor. Yeni nesil Gelişmiş Park Pilotu (APA II), Adam ile sunuluyor. Sistem, ultrasonik sensörler kullanan Kör Nokta Uyarı Sistemi (SBSA) ile birlikte geliyor. Bu segmentte bir ilk de, Adam’ın kabinine premium bir dokunuş getiren ısıtmalı direksiyon simidi oluyor. Adam, 17 ve 18 inçlik jantları ve McPherson ön gergileri de içeren spor şasi opsiyonuna da sahip olacak.

ÇOK OKUNANLAR