YENİ MODELLER › Opel Monza Concept

Opel Monza Concept

27 Ağustos 2013 / 11:23 Opel, Monza konseptiyle geleceği hakkında fikir veriyor

Opel Monza Concept

Opel'in Frankfurt Otomobil Fuarı'nda tanıtacağı Monza konsepti, hafif malzemelerle tasarlanmış atletik görünümü ve ileri teknolojisiyle Opel’in gelecek nesil modellerine ilişkin önemli ipuçları taşıyor.İleri teknoloji bilgi-eğlence sistemleriyle donatılan Monza'nın, hafif materyaller ve gelişmiş aktarma organlarıyla optimum verimliliğe odaklandığı açıklanıyor.

Adını 1977 yılında tanıtılan Opel Monza'dan alan konseptiyle tasarımcılar, ilk Insignia ile üretime sokulan yeni Opel tasarım felsefesine yeni bir yorum getiriyor. Opel Tasarım Başkanı Mark Adams,“Seçilen belirgin hatlar tasarım ve kapsamlı konturlar Opel Tasarım felsefesinin çekirdeğini oluşturmayı sürdürüyor. Yeni Monza'nın atletik görüntüsü genel verimliliğine vurgu yapıyor. Bu geleceğe yolculukta cesur bir adım” açıklasını yapıyor.

Sadece 1.31 metre yüksekliği ile sportif bir görünümüne olan Monza 500 litrelik bir bagaja ve son derece ferah bir kabine sahip. Geleneksel modellerden yaklaşık 15 santimetre daha alçak bir sürüş pozisyonu sunan Monza'da yukarı doğru açılan büyük kapılara yer verilmiş. Otomobilde B-sütunları bulunmuyor.

Monza konsepti geleneksel göstergelere sahip değil. Bunun yerine kapıdan kapıya uzanan ve tek bir projeksiyon yüzeyi olarak kullanılan geniş bir gösterge paneli bulunuyor. Bilgi ve dekoratif görüntülerin; sürücünün ihtiyaçlarına, zevkine ve moduna göre kişiselleştirebileceği yüzey üzerinde görüntülenebildiği açıklanıyor. Toplamda 18 LED projektörle; sürekli, adaptif çok fonksiyonlu bir ekran oluşturabiliyor. Monza Concept'te  “Araçtan Araca” ve “Araçtan X'e” bağlantı sistemlerine de yer verildiği açıklanıyor.

Frankfurt Otomobil Fuarı'nda gösterime sunulacak Monza Concept için mühendisler, CNG (Sıkıştırılmış Doğal Gaz) ile elektrikli bir sistem tasarlamış ve bu Ampera’da kullanılandan daha ileri bir teknoloji. Vizyoner yaklaşımı ile Opel, içten yanmalı motorun yararları ile elektrikli sistemi birlikte kullanımına yönelik geliştirmeye devam ediyor.
 

ÇOK OKUNANLAR