GÜNDEM › Otomobil haberlerinde tercih internet!

Otomobil haberlerinde tercih internet!

18 Aralık 2011 / 03:30 Ajansotomobil'in son anketinde ziyaretçilerimize 'Otomobil haberlerini hangi kaynaktan takip ediyorsunuz?' diye sorduk. İşte sonuçlar...

Otomobil haberlerinde tercih internet!
Ajansotomobil'in bir anketi daha sonuçlandı. Ziyaretçilerimize 'Otomobillerle ilgili haberleri hangi kaynaktan takip ediyorsunuz?' diye sorduğumuz anketimize toplam 1170 kişi katıldı. Anket sonucuna göre oy kullananların yüzde 45,5'i yani 532 kişi otomobil haberlerini internetteki otomobil portallarından takip ettiklerini belirtirken, katılımcıların yüzde 8,5'inin  otomobil dergilerini ve yüzde 7,7'sinin ise haber kaynağı olarak TV'deki otomobil programlarını tercih ettikleri ortaya çıktı. Gazetelerin otomotiv sayfalarını takip ettiklerini dile getirenlerin oranıysa yüzde 2,7 olarak gerçekleşti. Oy kullananların yüzde 3,4'ü yeni modeller hakkında bilgi almak için firmaların model kataloglarından yararlanırken, tüm kaynakları takip edenlerin oranıysa yüzde 13,8 olarak gerçekleşti. Hiçbir kaynağı takip etmediklerini belirtenlerin oranıysa yüzde 18,5 oldu.

Not: Anketimizin aktif internet kullanıcıları arasında gerçekleştirilmesi, otomobil portallarının yüksek oy almasında pay sahibi olsa da, son dönemlerde haber kaynağı olarak internetin ciddi bit ivmeyle yükselişe geçtiği görülmektedir.

ÇOK OKUNANLAR