
Oyak Renault’dan enerji tasarrufu projesi
13 Mayıs 2021 / 00:56 Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’nda 31 Aralık 2020’de tamamlanan LED dönüşüm projesiyle her yıl 11 000 MWh enerji tasarrufu yapılabilecek

Oyak Renault, çok önemli bir enerji tasarrufu projesine daha imza attı. Proje kapsamında, fabrikadaki atölye ve bürolarda bulunan 16.400 adet lamba, en son teknoloji LED lambalarla değiştirildi. Kapalı alanı toplam 380.000 m² olan fabrikada projenin uygulama alanı 340.000 m² olarak belirlendi ve saha çalışmalarında yaklaşık 30 kişi görev aldı. LED lambalara geçiş ve yapılan aydınlatma otomasyonu sayesinde (gün ışığına göre lambaların otomatik olarak kısılması, zaman saati ve hareket sensörü uygulaması) yaklaşık %70 enerji tasarrufu elde edildi.

Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’nın enerji tasarrufuna yönelik çalışmaları kapsamında 2010 yılında kurulan enerji okulunda bugüne dek 2200 çalışanı eğitim aldı. Enerji okulunda; binalarda ve tesisatta ısı yalıtımı, basınçlı hava kaçakları, aydınlatma, verimli elektrik motoru, ısı geri kazanımı gibi konulara dair teorik ve pratik bilgiler veriliyor.

Oyak Renault’un 2020’de gerçekleştirdiği LED dönüşümüyle birlikte, imalat dışı zamanların yönetimi, basınçlı hava kaçaklarının onarımı, parametre optimizasyonları gibi tüm enerji projeleri kapsamında elde edilen tasarruf miktarıysa, 4900 konutun yıllık elektrik tüketimine eşdeğer olacak.

-
Porsche'den süperspor konsepti
Porsche, ortadan motorlu süperspor otomobil vizyonunu Mission S konseptiyle ortaya koydu
-
Volvo'lar eşit düzeyde koruma sağlıyor
Volvo Cars'ın araştırması, kadın ve erkek yolcular için güvenlikte sağlanan gelişimi ortaya koyuyor
-
Yeni Audi Q4 e-tron Türkiye’de
Yenilenen Audi Q4 e-tron, 4.3 milyon TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu
-
Mercedes-AMG’den 1169 HP’lik elektrikli SUV
AMG tarafından sıfırdan geliştirilen elektrikli GT SUV 710 kW hızlı şarj kapasitesiyle öne çıkıyor
-
OMODA | JAECOO'dan L4 seviyesinde Robotaxi
OMODA | JAECOO, mobil uygulamayla çağrılabilen ve sürücüsüz ulaşım için geliştirilen Robotaxi modelini Çin’de tanıtacak
-
Jeep, 2030’a kadar ürün gamını 6 modele çıkaracak
Yeni nesil Renegade’in geri dönüşüne hazırlanan Jeep, Avrupa SUV pazarının yüzde 90’ına hitap etmeyi hedefliyor
-
Ford EV Club elektrikli araç kullanıcılarına özel avantajlar sunuyor
Ford Türkiye, şarj indirimleri, ücretsiz otopark ve özel deneyimleri bir araya getiren Ford EV Club platformunu kullanıma açtı























PORSCHE MISSION S CONCEPT
FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT