YENİ MODELLER › Partner Tepee'nin halefinin adı Rifter oldu

Partner Tepee'nin halefinin adı Rifter oldu

23 Şubat 2018 / 00:55 Peugeot, yeni hafif ticari modelini Cenevre Otomobil Fuarı'nda sergilemeye hazırlanıyor

Partner Tepee'nin halefinin adı Rifter oldu

Peugeot'nun EMP2 platformu üzerine geliştirdiği yeni hafif ticari modeli iddialı özellikler ve yeni bir isimle geliyor. Cenevre Otomobil Fuarı'nda ilk kez sergilenecek olan Rifter, 5 veya 7 koltuklu olmak üzere iki farklı gövde uzunluğuyla üretiliyor. Modüler ve pratik yapısıyla çok yönlü kullanım özellikleri sergileyen otomobil, markanın yüksek verimlilik seviyesine sahip en güncel motor ve aktarma organlarıyla donatılmış. İspanya'da Vigo ve Portekiz'de Mangualde tesislerinde üretilecek olan Rifter, Eylül ayı itibariyle global pazarlarda satışa sunulacak.

006f5ecf72ec2ada64d0e8713333c6b1_0.jpg

Modern bir tasarıma sahip olan yeni hafif ticari, Peugeot'nun i-Cockpit kabin mimarisine sahip. Bu mimari; iki kenarı düz tasarlanan kompakt boyutlu bir direksiyon simidi, sürücünün doğrudan görüş alanında bulunan 8 inç büyüklüğünde dokunmatik ekran ve krom çerçeveyle kalite algısı artırılan yükseltilmiş gösterge panelinden oluşuyor.

Peugeot, Rifter'da GT Line paketi de sunuyor. Bu versiyon; ön ızgara çerçevesi, yan ayna kapakları, tavan rayları ve yan gövde eklentilerinde süslemeler olmak üzere bir dizi Oniks Siyah eklentiye sahip. 17 inçlik “Aoraki” alaşım jantlarla desteklenen paketi ‘GT Line’ logoları tamamlarken; iç mekanda ise deri direksiyon simidi, özel renkleri ve döşemesi ile göze çarpan konsol tasarımı, desenli arka plana sahip kadranlar dikkat çekiyor.

006f5ecf72ec2ada64d0e8713333c6b1_1.jpg

Rifter yoldan çıkmaya da hazır görünüyor. İsteğe bağlı olarak sunulan ve Michelin Latitude Tour lastiklerle desteklenen Advanced Grip Control ve Yokuş İniş Desteği (HADC) hafif ticariyi adeta bir crossovera dönüştürüyor. Rifter ürün gamında isteğe bağlı olarak sunulan dört tekerlekten çekiş sistemi, Peugeot’nun uzun zamandır işbirliği yaptığı DANGEL ile birlikte geliştirilmiş.

Rifter'ın Euro 6.c emisyon normunu karşılayan motorları gelecekte devreye alınacak olan WLTC normunu şimdiden yerine getirecek şekilde ayarlanmış. Benzinli cephesinde iki farklı güç alternatifine sahip ödüllü 1.2 PureTech motor yer alıyor. Giriş seviyesinde sunulan PureTech 110 bg motor 5-ileri manuel şanzımanla kombine edilirken, 130 bg'lik diğer seçenek ise 2019 yılından itibaren  8-ileri tam otomatik EAT8 şanzımanla sunulacak. Otomobilin dizel cephesinde ise 75, 100 ve 130 bg'lik üç farklı güç alternatifiyle 1.5 BlueHDi yer alıyor.

006f5ecf72ec2ada64d0e8713333c6b1_2.jpg

Elektrikli Park Freni,  Adaptif Hız Sabitleme Sistemi, Aktif Trafik Levhası Tanımlama Sistemi, Aktif Şerit Takip Sistemi, Sürücü Yorgunluk Uyarı Sistemi, Aktif Güvenlik Freni, Römork Çekme Stabilite Kontrol Sistemi, Far Asistanı, Visiopark 180° geri görüş kamerası, Kör Nokta Uyarı Sistemi ve Anahtarsız Giriş Sistemi ise otomobilde öne çıkan teknolojiler arasında.

ÇOK OKUNANLAR