YENİ MODELLER › Peugeot 108’in ikizi Citroen C1’in detayları açıklandı

Peugeot 108’in ikizi Citroen C1’in detayları açıklandı

02 Mart 2014 / 23:05 Peugeot'nun ardından Citroen de yeni minik otomobilini gün ışığına çıkardı

Peugeot 108’in ikizi Citroen C1’in detayları açıklandı

Geçtiğimiz haftalarda tanıtılan Peugeot 108 ile birlikte geliştirilen yeni Citroen C1 de ortaya çıktı. Nissan Juke’u andıran farklı farlarıyla kazandığı yeni bakışlarla selefinden çok daha farklı görünen otomobilin diğer kısımları ise açıkça ikizi Peugeot 108’i andırıyor.

Yeni C1 3.46 m uzunluğa, 1.62 m genişliğe ve 4.8 m dönüş çapına sahip. Otomobil tıpkı ikizi gibi üç ve beş kapılı gövde seçenekleri ile birlikte satın alınabilecek. Peugeot 108'de TOP! olarak adlandırılan ve Citroen DS3 Cabrio’ya benzer bir tavan sistemine sahip olan üstü açık versiyon ise Citroen C1’de “Airscape” olarak adlandırılacak.

840 kg’lik ağırlığa sahip olan otomobil sekiz farklı renk ve iki farklı çift renk seçeneğine sahip olacak. Citroen de tıpkı Peugeot gibi otomobilin iç mekan fotoğraflarını henüz yayınlamamış olsa bile otomobilin iç mekanının, açık tonlara, gövde renginde kapı panellerine ve yedi inçlik dokunmatik bir multimedya sistemine sahip olmasını bekleyebiliriz. Geri görüş kamerası, yokuş kalkış destek sistemi ve anahtarsız giriş ve çalıştırma ise diğer özellikler olarak karşmıza çıkabilir.

Otomobilin sahip olacağı motorlar da henüz açıklanmadı, ancak Fransız markanın yetkilileri C1’in “yakıt tüketimi ve karbon salım değerleri konularında sınıfının en üstünde yer alacak yeni jenerasyon benzinli motolara” sahip olacağını söylüyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR