GÜNDEM › Peugeot RCZ (makyaj)

Peugeot RCZ (makyaj)

13 Eylül 2012 / 02:49 Peugeot'nun sportif coupe modeli RCZ, yeni yüzü ve kişiselleştirme seçenekleriyle artık daha çekici

Peugeot RCZ (makyaj)
Peugeot RCZ yepyeni bir ön tasarıma kavuştu. Ancak otomobildeki tek değişiklik yeni yüz hatları değil. Fransız marka, bu çekici coupe modelinde makyaj sonrasında daha fazla kişiselleştirme olanağı sunuyor. Otomobilin özellikle renk ve jant seçeneklerinde artış bulunuyor. İki farklı ön ızgara renginin sunulduğu makyajlı RCZ'de mat ve parlak olmak üzere iki farklı karbon tavan seçeneği bulunuyor. Yeni eklenen renklerle birlikte 8 farklı gövde renginin sunulduğu RCZ'de ayrıca 2 tanesi yeni olmak üzere toplam 10 jant seçeneği de mevcut. Sport versiyonunda, biri çift renk tonlu olmak üzere üç farklı 18 inçlik jant seçeneği sunan RCZ'nin GT versiyonundaysa 19 inçlik Sortilege jantlara yer veriliyor. Bunların yanı sıra sportif Peugeot, mat siyah tavan kuşaklarına, siyah ızgaraya, siyah fren kaliperlerine ve siyah yan aynalara sahip olan 'Black Pack' adında yeni bir pakete de kavuştu.

2013 yılının ilk çeyreğinde satışa sunulması planlanan makyajlı RCZ'nin motor gamıysa şimdilik 3 farklı üniteden oluşuyor. Bunlar; 156 ve 200 bg gücünde 1.6 THP benzinli motorlar ile 163 bg gücünde 2-litrelik HDi turbodizel motordan oluşuyor. Bunun yanında RCZ'nin henüz bir konsept olarak tanıtılan 260 beygirlik R versiyonu da yolda.

ÇOK OKUNANLAR