MOTORSPORLARI › Peugeot takımı Dakar hazırlıklarını tamamladı

Peugeot takımı Dakar hazırlıklarını tamamladı

05 Kasım 2017 / 15:27 Ekip 6-20 Ocak 2018 tarihlerinde Güney Amerika’da gerçekleştirilecek olan zorlu mücadele için hazır

Peugeot takımı Dakar hazırlıklarını tamamladı

Peugeot “Dream Team” ekibi Peru, Bolivya ve Arjantin ülkelerini kapsayan 10.000 km uzunluğundaki zorlu mücadeleye hazır. Resmi ralli rotası ise 22 Kasım 2017 tarihinde organizatör A.S.O tarafından teyit edilecek.

Team Peugeot Total ekiplerinde 2018 sezonu için herhangi bir değişiklik yapılmadı. Ancak performansı en üst düzeye çıkarmak için yarış otomobilinde bazı önemli değişiklikler gerçekleştirildi ve aracın adı da Peugeot 3008DKR Maxi olarak değiştirildi. Aracın teknik mimarisinde herhangi bir değişiklik yapılmadı; 3.0 litre hacimli çift turbo motor yine gücünü iki tekerleğe aktarıyor. Sürüş stabilitesini arttırmak için iz genişliğinin her iki tarafta 10 santimetre genişletilmesi ise en belirgin değişiklik olarak öne çıkıyor. Bunun dışında süspansiyon sisteminde yol performansını arttırmak üzere bir dizi iyileştirme yapılmış.

Dört ekibin her birinin de, yeni Peugeot 3008DKR Maxi'yi Fas, Portekiz ve Fransa organizasyonlarında 18.000 kilometrenin üzerinde kapsamlı olarak test ettikleri açıklanıyor. Regülasyonlarda yapılan değişiklikler Team Peugeot Total'in araçta küçük bazı değişiklikler yapmasını gerektirmiş ki; eklenen ağırlık da bunlardan biri.

Peugeot ekipleri motosiklet ve otomobil olmak üzere 19 Dakar zaferinin yanı sıra 148 etap zaferiyle tüm zamanların en başarılı Dakar katılımcısı olarak öne çıkıyor. Stéphane Peterhansel / Jean Paul Cottret, Sébastien Loeb / Daniel Elena, Carlos Sainz / Lucas Cruz ve Cyril Despres / David Castera'dan oluşan pilotlar 6-20 Ocak 2018 tarihlerinde Güney Amerika’da gerçekleştirilecek olan zorlu mücadele için de hazır.

ÇOK OKUNANLAR