YENİ MODELLER › Peugeot, yeni miniği 108'i gün ışığına çıkardı

Peugeot, yeni miniği 108'i gün ışığına çıkardı

15 Şubat 2014 / 18:01 Peugeot'nun küçük şehirlisi 108'in tasarımı, markanın büyük modellerine göz kırpıyor

Peugeot, yeni miniği 108'i gün ışığına çıkardı

Peugeot'nun minik şehir otomobili olgunlaştı. Fransız üreticinin yeni küçük otomobili 108 ilk bakışta 840 kg’lik ağırlığıyla segmentinin en hafif modellerinden biri olarak dikkat çekiyor. Üç ve beş kapılı hatchback versiyonlarının yanında “108 TOP!” adı ile Citroen DS3 Cabrio’daki gibi açılabilir kumaş bir tavana sahip cabrio versiyon ile de sunulacak olan otomobil, özellikle yeni 308’den alınmış detaylarıyla selefine göre çok daha modern görünüyor.

Yeni model 3.47 metre uzunluğa ve 1.62 metre genişliğe sahip. Üstü açık versiyon ise 76 cm uzunluğa ve 80 cm genişliğe sahip kumaş tavanıyla dikkat çekerken, Peugeot bu otomobilde kabindeki hava türbülansını engellemek amacıyla, tavan açıldığı zaman otomatik olarak açılan aero-akustik bir hava saptırıcıya yer vermiş.

Otomobile gücünü 1.0 litrelik ve 1.2 litrelik 3 silindirli benzinli motorlardan alıyor. 1.0 litrelik e-VTi ünite 68 bg’lik maksimum gücünü ön tekerleklerine 5 ileri manuel bir şanzıman üzerinden aktarırken opsiyonel olarak otomatik şanzıman ve stop/start sistemi ile birlikte alınabiliyor. 82 bg maksimum güce sahip 1.2 litrelik PureTech VTi motor ise 5 ileri manuel şanzıman ile eşlenmiş bir şekilde satın alınabiliyor.

108 tercih edilen donanım seviyesine göre 165/65 R14’lük lastiklerle çevrelenmiş 14 inçlik veya 165/60 R15 lastiklere sahip 15 inçlik alaşım jantlarla birlikte geliyor. Yokuş kalkış desteği ve düşük lastik basıncı uyarısı her donanım seviyesinde sunulurken, önde bulunan 247 mm’lik disk ve arkada bulunan 200 mm’lik kampana frenler ile birlikte ABS, Acil Durum Fren Sistemi, açılıp kapatılabilen ESP ve Elektronik Fren Gücü Dağıtım Sistemi otomobili durdurmaya yardımcı oluyor.

Fransız üretici otomobilin iç mekanının fotoğraflarını henüz yayınlamamış olsa bile, Peugeot 108’in kabininde yükseklik ayarına sahip sürücü koltuğu, otomatik klima ve 7 inçlik dokunmatik bir ekranın yer alacağı söyleniyor. Markanın Open & Go sistemi, altı airbag ve elektrikli direksiyonun da otomobilin içerisindeki yerini alması bekleniyor.

Önümüzdeki ay düzenlenecek olan Cenevre Otomobil Fuarı’nda resmen tanıtılacak olan Peugeot 108’in satışlarına yılın ikinci yarısında başlanması planlanıyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR