KONSEPT › PEUGEOT'dan yeni bir vizyon çalışması

PEUGEOT'dan yeni bir vizyon çalışması

08 Ocak 2023 / 13:18 PEUGEOT INCEPTION CONCEPT, 2025 yılından itibaren gelecek modellere ilham verecek

PEUGEOT'dan yeni bir vizyon çalışması

PEUGEOT, bir süreidr teaser görsellerini paylaştığı yeni konsept otomobilini Las Vegas'ta düzenlenen CES Tüketici Elektroniği Fuarı'nda sergiledi. 2025 yılından itibaren markanın kompakt modelleri de dahil olmak üzere gelecekteki otomobillerine ilham kaynağı olacağı açıklanan PEUGEOT INCEPTION CONCEPT, Hypersquare’i barındıran yeni nesil PEUGEOT i-Cockpit, “STLA Brain” yapay zekâ ve astronot kasklarının vizörüne uygulanan kromlu işlemi barındıran 7,25 m2’lik cam yüzeyler gibi özellikleriyle geleceğe ışık tutuyor.

PEUGEOT INCEPTION CONCEPT, Stellantis'in gelecekteki dört “BEV-by-design” platformundan biri ile tasarlanmış. Bu yeni platform serisi, 2023 yılından itibaren devreye alınacak ve geleceğin PEUGEOT modellerinde kullanılacak. Bu yeni mimari ile yolculara yeni bir sürüş pozisyonu ve yeni bir kabin içi deneyim sunulacağı açıklanıyor.

6d87710c23a8d56056476549b3513c1d_2.jpg

PEUGEOT INCEPTION CONCEPT’in temelini oluşturan STLA Büyük Platform, 5 metre uzunluğa ve sadece 1,34 m yüksekliğe sahip, verimli bir sedan siluetine olanak sağlıyor. Yeni “BEV-by-design” elektrik platformları, yapay zekâ tarafından desteklenen; STLA Brain, STLA SmartCockpit ve STLA Autodrive gibi teknolojik modülleri de bünyesinde barındırıyor.

800V teknolojisi ile donatılan konsept, 100 kWh batarya tek bir şarjla 800 km'lik menzil vaat ediyor. Enerji tüketimi ise 100 km’de sadece 12,5 kWh. Aracın bir dakikalık şarj ile 30 km veya beş dakikalık şarj ile 150 km menzil menzil sunabileceği de verilen bilgiler arasında bulunuyor. PEUGEOT INCEPTION CONCEPT'in bataryalarının kablosuz olarak şarj edilebilmesi de önemli bir gelişme.

6d87710c23a8d56056476549b3513c1d_0.jpg

Biri önde, diğeri arkada olmak üzere iki kompakt elektromotoruyla PEUGEOT INCEPTION CONCEPT, dinamik bir sürüş sağlayan dört tekerlekten çekişli bir araç. Yaklaşık olarak toplam 680 bg (500kW) gücündeki aracın 0-100 km/s hızlanması ise 3 saniyenin altında. Araçtaki Steer-by-Wire teknolojisi, dijital elektrik kontrollerin mekanik bağlantıların yerini almasını sağlamış. Örneğin Hypersquare kontrolü ile geleneksel direksiyon simidi tarihe karışıyor.

6d87710c23a8d56056476549b3513c1d_3.jpg

Haberin başında da belirttiğimiz gibi PEUGEOT INCEPTION CONCEPT birçok yeniliğe sahip. Bunlardan biri olan "Akıllı Cam" termal nitelikleriyle daha konforlu bir yolculuk sunuyor. Başlangıçta NASA tarafından astronotların kasklarının vizörüne uygulanan kromlu işlemden yararlanan söz konusu NARIMA cam, sarı tonlarında sıcak bir yansımaya ve mavi tonlarda daha soğuk bir yansımaya sahip. Cam termal ve anti-UV sorununu çözüyor. Çok ince metal pigmentlerden oluşan özel gövde rengi, "Füzyon Maskesi" olarak tanımlanan yeni ön cephe, aracın dışına farklı mesajlar gönderen bir Tech Bar katmanına sahip "İletişim Kuran Kapılar", ışıklı aslan logosuna sahip aerodinamik jantlar da konseptin öne çıkan dış tasarım detayları arasında bulunuyor.

PEUGEOT INCEPTION CONCEPT'in kabini de gelecekten gelmiş izlenimi yaratıyor. Markanın i-Cockpit mimarisi bu araçta yeniden hayat bulmuş. Tasarımcılar, direksiyon simidini ve klasik kumandaları kaldırarak tamamen yeni bir mimariye yönelmişler. Video oyunlarından ilham alan tamamen dijital Hypersquare kontrol sistemi, PEUGEOT tarafından icat edilen i-Cockpit konseptini geleceğe taşıyor. Yeni sistemde parmak ucu ile tüm sürüş parametreleri kontrol edilebiliyor. 

6d87710c23a8d56056476549b3513c1d_1.jpg

Dijital elektrikli kontrollere sahip Hypersquare, dört köşesinde farklı işlevlere sahip dairesel hücreler bulunan bir ekrandan oluşuyor. Seçilen işleve erişimi kolaylaştırmak için farklı özelliklere (Klima, radyo sesi, ADAS, vb.) ait piktogramlar iki yan panelde gösteriliyor. Sürücü bu işlevlere ellerini direksiyondan ayırmadan başparmağı ile erişebiliyor. Daha da fazla sürüş konforu için Hypersquare’in kenarı 3D baskıdan yapılırken, ortasındaki dijital cam ekran ileri teknolojik bir görünüm sergiliyor.

Hypersquare kontrol sistemi, arka planda sürüş veya bilgi-eğlence bilgilerini 360° görüntüleyen esnek bir ekranla birleştirilmiş. Bu HALO CLUSTER, dairesel ekranı ile araca yaklaşan yolcuları bilgilendiriyor.

Level 4 otonom sürüş seviyesine (STLA AutoDrive) geçiş sırasında, HYPERSQUARE geri çekiliyor ve yeni bir kabin deneyimi sunmak üzere zeminden büyük bir panoramik ekran çıkıyor. PEUGEOT’nun hedefi, bu on yıl sona ermeden ürün gamında yeni nesil bir araçlarda Hypersquare sistemini tanıtmak.

Konseptin tüm koltuk orantıları, daha fazla genişlik ve sürükleyici bir konfor deneyimi için elden geçirilmiş. Comfort Fit çözümü ile koltuk, her yolcunun vücut şekline uyum sağlıyor. Koltuğun mimarisi ve iskeleti vücut şekline yakın bir tasarıma sahip. Artık konu bir otomobil koltuğunda oturmak değil, dinamik sürüş koşullarına uyarlanmış yeni bir mobilyaya yerleşmek veya araç kullanma yetkisi verildiğinde rahatlamak. PEUGEOT INCEPTION CONCEPT’in muhteşem oranlarına sahip koltukları, kullanıcının bedenine uygun koltuk başlıkları ile konforlu bir duruş sunuyor. Alçak konumlandırılan koltuklar, alandan tasarruf sağlayan bu yeni mimariye izin veriyor.

ÇOK OKUNANLAR