GÜNDEM › Pirelli Takvimi 50. yıl özel çekimleri

Pirelli Takvimi 50. yıl özel çekimleri

22 Kasım 2013 / 08:32 İlki 1964 yılında yayımlanan Pirelli Takvimi, takvimin tarihçesi boyunca yer almış birbirinden ünlü modelleri bir araya getirerek 50. yılın için özel bir çekim gerçekleştirdi.

Pirelli Takvimi 50. yıl özel çekimleri

50.yıl şerefine gerçekleştirilen çekimde Pirelli takvimlerinde bugüne kadar boy gösteren podyumların en gözde isimleri yer aldı. The Cal™ olarak anılan ünlü takvimin 50. yıl özel çekimlerini, Peter Lindbergh ve Patrick Demarchelier gerçekleştirdi.

Pirelli Takvimi, yayımlandığı her dönemde en iyi fotoğrafçıların sanat eseri olarak ortaya çıktı. Pirelli Takvimi, 50 yıllık tarihi boyunca geleneklerdeki yeni trendleri ve özellikle de kadının modern toplumdaki rolünü ve imajını dünyanın en iyi fotoğrafçılarıyla yansıttı.

Pirelli Takvimi’nin ilk baskısı ile birlikte, ünlü sanat yönetmeni Derek Forsyth’in önderliğinde, The Beatles’ın fotoğrafçısı Robert Freeman ve İngiliz Pirelli UK Limited şirketinin ortak çalışması sonucu, moda ve göz kamaştırıcılığın ötesinde sanatsal ve kültürel değerlere sahip, ayrıcalıklı ve arınmış bir efsane doğmuş oldu. 

50. yıla özel çekilen Pirelli Takvimi’nin modelleri, podyumun ve Pirelli Takvimi’nin altı ünlü isminden oluşuyor. New York'ta gerçekleştirilen çekimler, Miranda Kerr, İsabeli Fontana, Karolina Kurkova, Helena Christensen, Alek Wek ve Alessandra Ambrosio’nun modelliğinde gerçekleştirildi.

Foto Galeri Tüm Foto Galerileri
ÇOK OKUNANLAR