YENİ MODELLER › Porsche 911 Carrera

Porsche 911 Carrera

26 Ağustos 2011 / 13:29 911 Carrera'nın yeni nesli, öncekinden daha güçlü, daha ekonomik ve daha büyük bir otomobil

Porsche 911 Carrera
Porsche, yeni 911 Carrera'da geleneksel tasarımı daha fazla teknolojiyle birleştiriyor. Yerini alacağı güncel Carrera'dan daha güçlü, hafif ve tutumlu olan otomobil, artık daha geniş, daha uzun ve daha alçak bir gövdeye de sahip; Carrera'nın ayrıca dingil mesafesi de artık 100 mm daha fazla. Bu değişikliğin iç hacmi artırdığı ve daha iyi bir stabilite sağladığı açıklanıyor.

Porsche, geleneksel çizgileri yeni 911’de de korumaya devam ediyor. Ancak yeni model, büyüyen farları, daha farklı LED gündüz farları ve yukarı konumlandırılmış keskin tasarımlı stoplarıyla selefinden daha çarpıcı bir görünüm sunuyor. Otomobilin iç mekanıysa Carrera GT modelinin kokpitinden ilham alınarak yaratılmış. Ön konsoldaki 7 inçlik dokunmatik ekran da yenilikler arasında.

20 inçlik jantlarla donatılan yeni 911 Carrera artık yeni bir arka aksa ve elektromekanik direksiyon sistemine sahip. Porsche Dinamik Şasi Kontrol (PDCC) sistemi yeni nesille birlikte ilk defa 911 Carrera S’te kullanılmaya başlanmış. Sistem, virajlarda yüksek hız ve tutunma kabiliyeti vaat ediyor.  Porsche 911 Carrera’da 350 bg güç üreten yeni bir 3.4 litrelik boxer görev yapıyor. Carrera S’in 3.8 litrelik motoruysa 400 bg üretiyor. Carrera, çift kavramalı PDK şanzımanla 0’dan 100 km/s hıza 4.6 saniyede (Sport Chrono paketiyle 4.4 saniye) ulaşırken, Carrera S ise yine PDK şanzımanla aynı hıza ulaşabilmek için sadece 4.3 saniyeye (Sport Plus paketiyle 4.1 saniye) ihtiyaç duyuyor. 911 artan güce rağmen artık daha ekonomik bir otomobil. Tüketimin ve emisyonun hem Carrera’da hem de Carrera S’te önceki modellere göre yüzde 16 daha düşük olduğu açıklanıyor. Carrera, 8.2 litre/100 km yakıt tüketim değerine sahipken, Carrera S ise 100 km’de 8.7 litre yakıta ihtiyaç duyuyor.Yeni Porsche’ler Start/Stop sistemi, ısı yönetim sistemi, iyileştirilmiş elektrik sistemi ve dünyanın ilk 7 ileri manuel şanzımanı gibi birçok teknolojiyle, markanın artık yüksek performansın yanısıra çevreye de önem verdiğini ortaya koyuyor.

Haber: Kerem TOKMAK

ÇOK OKUNANLAR