GÜNDEM › Porsche Boxster

Porsche Boxster

13 Ocak 2012 / 02:35 Porsche, yeni 911 Carrera'nın ardından iki kişilik Boxster modelini de tamamen yeniledi

Porsche Boxster
Porsche Boxster daha önce hiç olmadığı kadar büyük bit değişim geçirdi. Üstü açık otomobil artık daha hafif bir gövdeye ve yepyeni bir şasiye sahip. Dingil mesafesi uzayan, iz genişliği artan ve daha büyük jantlarla donatılan Boxster'ın elektro-mekanik direksiyonu da yepyeni. Selefinden daha dinamik bir sürüşe sahip olduğu açıklanan otomobilin ayrıca ortalamada yüzde 15 daha az yakıt tükettiği de verilen bilgiler arasında. Tamamen elektrikli kumaş tavana sahip olan Boxster'ın tıpkı dışı gibi kabin tasarımı da yenilenmiş.

Yeni Boxster, ısı yönetim sistemi ve otomatik Start/Stop gibi teknolojilerle donatılmış. Selefinden 10 bg daha güçlü olan Boxster'da 265 bg gücünde 2.7 litrelik 6-silindirli motor görev yapıyor. Daha güçlü versiyon olan Boxster S'teyse 315 bg gücünde 3.4 litrelik üniteye görev verilmiş. Her iki motor seçeneğinde de standart olarak 6-ileri manuel şanzıman yer alıyor, ancak 7-ileri, çift kavramalı PDK şanzıman opsiyonu da sunulacak. PDK şanzımanlı Boxster'ın ortalama yakıt tüketimi 7.7 lt/100 km olarak verilirken, 0-100 km/s süresiyse 5.7 sn olarak açıklanıyor. Aynı hıza çıkmak için sadece 5 saniyeye ihtiyaç duyan Boxster S'in ortalama tüketimiyse 8 litre olarak verilmekte. Sport Chrono paketiyle daha fazla sportiflik vadeden yeni Boxster'da, mekanik bir arka diferansiyele ve PTV (Porsche Torque Vectoring) sistemine de yer verilmiş.

Yeni Boxster'ın Almanya pazarında Nisan ayında satışa sunulması planlanıyor. 48.291 Euro'luk baz fiyat etiketi taşıyacak olan otomobilin S versiyonunun Almanya'daki başlangıç fiyatıysa 59.120 Euro olacak.

ÇOK OKUNANLAR