YENİ MODELLER › Porsche Cayenne Turbo S

Porsche Cayenne Turbo S

17 Ekim 2012 / 00:44 Bu en güçlü versiyon, Cayenne Turbo'dan 50 bg daha güçlü ve torku da 50 Nm daha fazla

Porsche Cayenne Turbo S
Porsche, Cayenne gamının en güçlüversiyonu olan Cayenne Turbo S'i hazırladı. 2013 yılında yollara çıkacak olan performanslı SUV'nin çift turbolu V8 motoru 550 bg güç ve 750 Nm tork değerleri sunuyor. Cayenne Turbo'dan 50 bg ve 50 Nm daha fazla olan bu değerler, Turbo S'in 0'dan 100 km/s hıza 4.5 saniyede (Cayenne Turbo: 4.7 sn) çıkabilmesini sağlıyor. Maksimum hız ise 5 km'lik artışla 283 km/s'ye ulaşmış durumda. Cayenne Turbo S'in yakıt tüketimiyse 11.5 lt/100 km olarak veriliyor.

Cayenne Turbo S'in öncelikli olarak dinamik performans için yapılandırıldığı açıklanıyor. Bu sebeple de havalı süspansiyonlar, Aktif Amortisör Kontrolü (PASM), Porsche Dinamik Şasi Kontrolü (PDCC) ve PTV Plus gibi standart özellikler ön planda. Cayenne Turbo S'te ayrıca Sport Chrono paketi de standart donanımda sunuluyor.

21 inçlik jantlara sahip olan Cayenne Turbo S'te, hava girişleri, yan aynalar ve far çerçeveleri gibi bölümlerde parlak siyah detaylara yer verilmiş. Bunun yanında otomobilin kabininde de çift renkli deri koltuklae ve kontrast yaratan yeni renk kombinasyonları bulunuyor.

ÇOK OKUNANLAR