GÜNDEM › Porsche elektrikli otomobile yeşil ışık yaktı

Porsche elektrikli otomobile yeşil ışık yaktı

11 Aralık 2015 / 23:20 Porsche, Mission E konseptinin üretim versiyonunun 2020 yılına doğru üretileceğini açıkladı

Porsche elektrikli otomobile yeşil ışık yaktı

Bu yıl Frankfurt Otomobil Fuarı’nda gösterdiği nefes kesen Mission E konsepti ile otomotiv dünyasını sarsan Stuttgartlı üretici, yaptığı açıklama ile bu konsept otomobilin yalnızca şov amaçlı olmadığını gösterdi. Marka yetkilileri yaptıkları açıklamada Porsche’nin ilk elektrikli otomobili olma özelliğini taşıyacak ve Mission E konsepti baz alınarak geliştirilecek olan yeni otomobilin “spor otomobil tarihinde yeni bir bölüm açacağını” iddia ediyorlar.

Porsche’nin iyi haberleri yalnızca söz konusu otomobil ile ilgili değil. Açıklamada projenin Stuttgart-Zuffenhausen’da 1.000 yeni iş pozisyonu yaratacağı söylenirken, Porsche’nin yaklaşık 700 milyon euro’luk bir yatırım ile yeni bir montaj fabrikası ve boya merkezi açacağı bildiriliyor. Stuttgart merkezli üreticinin şu anda işleyen motor fabrikasının da genişletilerek elektrikli motorların üretimine uygun hale getirileceği söylenirken, benzer bir gelişmenin gövde bileşenlerinin üretildiği fabrikada da gerçekleşeceği açıklanıyor. Porsche yetkilileri ayrıca üreticinin Weissach geliştirme merkezinin söz konusu elektrikli modelin geliştirilmesi için büyütüleceğini de söylüyor.

Porsche Mission E konsepti, markanın gelecekten gelen Panamera’sı olarak yorumlanmıştı. Elektrikli konsept otomobil sahip olduğu iki elektrikli motor ile 600 bg’den fazla güç üretirken, 0-100 km/s hızlanmasını 3.5 sn’de, 0-200 km/s hızlanmasını ise 12 saniyeden daha az bir sürede tamamlıyor. Porsche Turbo Şarj sistemini de bünyesinde barındıran konseptin pilleri ise yaklaşık 15 dakikada %80 doluluğa ulaşabiliyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR